Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Bibliotēkā audīs arī brunčus

Šodien Jūrkalnē svinīgi atklās bibliotēkas otrā stāva rekonstruētās telpas jeb brīvā laika pavadīšanas centru.

Jūras vārti uzņem Eirovīziju

Jau rīt Ventspilī atrisināsies Eirovīzijas nacionālā konkursa intriga un kļūs zināms, kuru dziesmu Latvija sūtīs uz Kopenhāgenu.

2.lpp. Viedoklis: „Par zemēm un tūristiem”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Olimpiskās spēles neapšaubāmi ir īpašs sporta pasākums, tāpēc īpaša ir arī interese par tām. Uz pāris nedēļām sporta ekspertu un analītiķu skaits droši vien katrā valstī vismaz divkāršojies, izņēmums šajā ziņā nav arī Latvija. Diemžēl visbiežāk šajās diskusijās dominē spriešana par to, kāpēc citi var, bet mēs nevaram, un kāpēc starp olimpiešiem ir tādi, kas rezultātu tabulās atrodami tikai pašā apakšā, kam mums tie tūristi?»

3.lpp.

Ukrainā līst asinis

Ventspils ukraiņi ar bailēm seko līdzi notikumiem Kijevā un ir teju vienisprātis, ka, lai novērstu pilsoņu karu un vēl lielāku asinsizliešanu, Janukovičam būtu jāatkāpjas.

Atkritumus izgāž maģistrālajā grāvī

Laikā, kad iedzīvotāji un pilsētas apsaimniekotāji pastiprinātu uzmanību pievērs pilsētas kanalizācijas sistēmas atbrīvošanai no pērnās zāles un ziemas laika gružiem, kāds atkritumu kravu grāvī iegāž speciāli.

4.lpp.

Kopīgi izzinās fotomākslas dzīles

«Galvenais būtu attīstīt fotogrāfiju kā mākslu,» – tā Ventspils fotokluba nākotni redz fotogrāfs Dainis Rozentāls. Pirmo kluba tikšanos apmeklēja ap 30 interesentu.

Izdomā devīzi festivālam!

Organizatori jau sāk gatavoties tradicionālajam Ziedu paklāju festivālam, kas augusta sākumā – Ventspils svētku laikā – notiks jau 14. reizi.

5.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Darbs un nauda. Maciņu saturs apgāž statistiku

Jau no gada sākuma cenu monitoringi mēģina mūs pārliecināt, ka patēriņa cenas pēc eiro ieviešanas nav mainījušās, bet dažos gadījumos pat samazinājušās. Tomēr grūti pašlaik atrast cilvēku, kurš neizjustu pretējo savā maciņā.

Biznesa inkubators sevi attaisno

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatora uzņēmumi piecu gadu laikā samaksājuši pilsētas un valsts budžetā nodokļos aptuveni 3 miljonus latu.

 

8.lpp. Sports. Uz 100 ekrāniem par Ghetto Games

Ventspilī šovasar jau trešo reizi norisināsies festivāls Ghetto Games, bet rīt visā Latvijā atskatīsies uz festivāla pieciem pastāvēšanas gadiem.

Baltijas Ekspresispaņem regulāro turnīru

Noslēdzies Ventspils pilsētas basketbola čempionāta regulārais turnīrs. Uzvarot visās desmit spēlēs, otro sezonu pēc kārtas tajā labāko rezultātu uzrādījuši Baltijas Ekspreša basketbolisti, otrajā vietā ierindojusies komanda Z/K Grifs, bet trešajā – Brīvostas pārvalde.

Cīkstoņiem panākumi dažādos turnīros

Sporta skolas Spars un brāļu Čerņavsku cīņas skolas LEWC audzēkņi ar atzīstamiem panākumiem startējuši gan starptautiskajās Tallinas kausa izcīņas sacensībās džudo, gan Latvijas atklātajās meistarsacīkstēs sambo un izcīnījuši arī vairākas godalgotās vietas.

 

9.lpp.

Iepazīst latviešu mierīgo dabu

Ventspils Augstskolas kolektīvam pievienojušies 17 ārvalstu studenti. Puiši jau paguvuši izjust mentalitātes atšķirības un saprast, kā viņiem visvairāk pietrūkst, esot prom no mājām.

Aug jaunā olimpiešu paaudze

Olimpisko spēļu kaislības pārņēmušas visus, arī mazākos ventspilniekus, kuri ne tikai jūt līdzi, bet arī paši izmēģina spēkus dažādās disciplīnās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: