Ventspils mērs Aivars Lembergs ceturtdien izplatījis paziņojumu, ka nākamajā nedēļā Jūramalas pilsētas tiesā plānots skatīt viņa prasību pret bijušo VARAM ministru Edmundu Sprūdžu par goda un cieņas aizskārumu.

«Šī gada 24. februārī plkst. 11.00 Jūrmalas pilsētas tiesā plānots skatīt manu prasību pret Edmundu Sprūdžu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un morālās kompensācijas piedziņu. Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs šīs nepatiesās, godu un cieņu aizskarošās ziņas izplatīja televīzijas kanāla LNT raidījumā „900 sekundes” 2012. gada 16. oktobrī.

 

Izvirzītie prasījumi:

 

1. Atzīt par nepatiesām, godu un cieņu aizskarošām 2012. gada 16. oktobrī televīzijas kanāla LNT raidījumā „900 sekundes” izplatītās ziņas:

  • „Jums ir jāsaņem taisnīgs sods – zaglim tāpat kā filmā ir jāsēž cietumā.”;

  • „(..) Lemberga kungs 20 gadus faktiski, nu, spļauj sejā ikvienam Latvijas iedzīvotājam, nu, uzskatāmi demonstrējot, ka likumi nav visiem vienādi šajā valstī un dažiem viņi ir tādi, un dažiem – savādāki, tas, ka Lemberga kungs ir, nu, faktiski tāds, nu, lielākais augonis pašvaldību sistēmā Latvijā (..)”;

  • „(..) izbraukuši no Latvijas, par katru no viņiem Jums ir jāuzņemas atbildība, jo Jūs esat atņēmis šiem cilvēkiem cerību, ka šajā valstī kādreiz kaut kas būs kārtībā un ka kaut kas kādreiz atrisināsies.”;

  • „(..) kurš vienkārši saimnieko pa pašvaldību kā savu un savas ģimenes kabatu.”;

  • „Un tieši pateicoties tai Jūsu nesodāmībai, kuru Jūs pērkat par publisku nodokļu maksātāju naudu, tajā skaitā Ventspils iedzīvotāju naudu, ir, nu, Latvijā daudzas pašvaldības ir pārvērtušās par publisko resursu izsaimniekošanas akadēmijām tā vietā, lai būtu, lai strādātu savu iedzīvotāju interesēs, savas teritorijas attīstības interesēs.”.

2. Uzlikt par pienākumu Edmundam Sprūdžam 10 (desmit) dienu laikā no sprieduma likumīgā spēkā stāšanās dienas atsaukt godu un cieņu aizskarošās, nepatiesās ziņas tādā pašā veidā, kādā tās izplatītas, un atvainoties par izteiktajiem nepatiesajiem apvainojumiem.


3. Piedzīt no Edmunda Sprūdža morālo kompensāciju par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu izplatīšanu EUR 14 229 (četrpadsmit tūkstoši divi simti divdesmit deviņi eiro) apmērā, kā arī visus tiesāšanās izdevumus.

Aivars Lembergs»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: