Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uz ledus jāiet ar galvu

Iestājies atkusnis un šķiet, ka bļitkotāji sēž uz ūdens. Vērotāji no malas gānās par bīstamību un žibulētāju neprātu. Tomēr ledus vēl turas gana biezs.

Ugunsdzēsēji izglābj zēnu

Sestdien Tārgales ielā 26 izcēlās ugunsgrēks. Ugunsgrēkā ar dūmiem saindējas mazs zēns, taču nu jau viņa veselība uzlabojas.

2.lpp. Viedoklis: «Esi gudrāks!», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Mūsdienu jaunās tehnoloģijas, kas neapšaubāmi atvieglo sadzīvi un ar kosmisku ātrumu ienāk mūsu dzīvē, nes līdzi arī sava veida problēmas. Interneta lietotāji sociālajos tīklos, neapzinoties rīcības sekas, burtiski izģērbj sevi kailu, neatstādami citu acīm un ausīm neko apslēptu.»

3.lpp.

Neredzamās briesmas jeb melnais ledus

Bīstamo ceļu apledojumu pagājušās nedēļas nogalē novērojuši vairāki ventspilnieki. Pareizas rīcības receptes šajā gadījumā nav, bet noteikti jābrauc ļoti lēni un uzmanīgi.

Ventspils – aizvien aktuāls tūristu mērķis

Starptautiskās tūrisma izstādes Balttour apmeklētāji Ventspils stendā visvairāk interesējušies par mūspuses jaunumiem un ventu pelnīšanas iespējām.

4.lpp. Vide. Ekoskolas veicina izpratni par vidi

Ekoskolu salidojumā jaunie vides aktīvisti ne tikai dalījās pieredzē, iepazīstināja cits citu ar savu veikumu, bet arī kopīgi mācījās no otrreizējām izejvielām – PET pudelēm, kartona un citām – gatavot noderīgas lietas.

Kaķu stāstiņi

5.lpp. Problēma. Sargājot privātumu un personas datus

Personas datu izmantošana sadzīvē notiek ļoti plaši – mums bieži vien ir jānorāda personas kods, jāsniedz ziņas par dzīvesvietu, personas dati tiek prasīti, apmeklējot ārstu, atverot kontu bankā, maksājot par komunālajiem pakalpojumiem, visur tiek veikta videonovērošana un tamlīdzīgi. Tas viss ir neizbēgami, taču ir situācijas, kad mēs savus personas datus un privāto informāciju varam pasargāt – lai tie nenonāktu tādu personu rokās, kas tos var izmantot, lai nodarītu mums materiālus zaudējumus vai morālu kaitējumu.

6.lpp. Sports. Turkus uzņemsim labā garastāvoklī

Šodien ļoti svarīgu maču FIBA Izaicinājuma kausā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņems grupas līderi Royal Hali Gaziantep. Šo spēli ventspilnieki sagaidīs ļoti labā noskaņojumā, jo nedēļas nogalē viņiem LBL mačā izdevās pieveikt komandu VEF, kā arī savākt balvu ražu Zvaigžņu spēlē.

Rubenis - desmitais, Puķītis - 15. vietā

Olimpiskajās spēlēs Sočos desmitajā vietā ierindojies kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis. Savukārt olimpiādes debitants šorttrekists Roberto Puķītis izcīnījis 15. vietu 1500 metros.

Volejbolā atkal 1:1

VK Ventspils volejbolisti aizvadījuši kārtējās divas spēles Nacionālajā līgā, divas dienas pēc kārtas uzņemot viesus savās mājās. Tā bija jau otrā divu maču sērija šogad, un arī šoreiz uzvaras tika dalītas uz pusēm.

7.lpp.

Sašūpojas Skolas piena programma

Vairākās Ventspils skolās uz laiku bērniem bija jāiztiek bez ierastās bezmaksas piena glāzes, ko līdz šim katru dienu varēja saņemt skolas ēdnīcā.

Ventspilnieki juku laikos. 1941. gads. Sirpis un āmurs virs Ventspils

Vēl 21. jūnijā tiek apsekoti sējumi Ventspils apriņķī. Sākusies uzņemšana tehnikumos. Tiek ieteikts audzināt trusīšus. Gatavojas siena un āboliņa ievākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: