Pareizākais risinājums pēc premjera Valda Dombrovska demisijas paziņojuma būtu Saeimas ārkārtas vēlēšanas, jo pie tādas partiju pārstāvības un deputātu vietu sadalījuma Saeimā, kāds tas ir pašlaik, normāli darboties spējīgu valdību nevar izveidot, savu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Reformu partija, kurai Saeimā ir 16 deputātu vietas, sabiedrības uzticību ir zaudējusi, norādīja Lembergs. Vaicāts, kādas partijas varētu veidot nākamās valdības koalīciju, Ventspils mērs atzina: "Man jau liekas, ka jārīko Saeimas ārkārtas vēlēšanas, jo no tā, kas tagad ir Saeimā, nekas labs nevar sanākt."

Vaicāts, vai pats būtu gatavs uzņemties valdības veidošanu, ja viņam tāda iespēja tiktu dota, Lembergs norādīja, ka jau kopš šī gada jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām viņš vairs nav Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidāts. "Savu viedokli šajā jautājumā netaisos mainīt," sacīja Lembergs.

Komentējot Dombrovska paziņojumu, ka, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, viņš atkāpjas no amata, Lembergs norādīja: "Par būvniecības nozari politiskā atbildība ir Ekonomikas ministrijai, ko nosaka Ekonomikas ministrijas nolikums un Būvniecības likums. Ja ekonomikas ministrs neatkāpās, tad tas bija jādara premjeram. Ne tikai šīs [Zolitūdes] traģēdijas dēļ, bet arī tāpēc, ka jaunais Būvniecības likums vēl vairāk sabojā būvniecības nozares vadību un uzraudzību."

"Būvniecības nozares vadības un uzraudzības sistēmu 2003.gadā sāka demontēt toreizējais premjers Einars Repše, bet galvenie demontāžas darbi notika 2009.gadā," norādīja Lembergs. Ventspils mērs jau vakar preses konferencē norādīja, ka 2009.gadā toreizējais Dombrovska valdības ekonomikas ministrs Artis Kampars pieņēma, viņaprāt, kļūdainu lēmumu reorganizēt jeb faktiski likvidēt valsts būvinspekciju.

"Diemžēl Dombrovskis nav bijis pietiekami prasīgs pret saviem ministriem," atzina Lembergs, norādot uz problēmām izglītības, neatliekamās medicīniskās palīdzības, būvniecības un pašvaldību reģionālās plānošanas jomās.

"Domāju, ka Dombrovskis ir arī ļoti noguris no strīdiem koalīcijā," piebilda Ventspils mērs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: