Nākamnedēļ Valsts asinsdonoru centrs rīko izbraukumu uz Ventspils Augstskolu. Asins donoru diena norisināsies 15. oktobrī no plkst. 10. 00 līdz 13.00.

Valsts asinsdonoru centra (VADC) medicīnas darbinieki aicina ziedot visu asins grupu asinis. Šobrīd ārstniecības iestāžu pieprasījums pēc asins komponentiem ir ļoti liels, un, lai to varētu apmierināt, ir nepieciešama liela donoru atsaucība.


Donora ziedotās asinis tiek sadalītas trīs komponentos: eritrocītos, trombocītos un plazmā, līdz ar to vienā asins došanas reizē donors var palīdzēt vairākiem slimniekiem. Nereti, atkarībā no traumas vai slimības pakāpes smaguma, vienam slimniekam ir nepieciešama vairāku donoru palīdzība.

Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 – 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas ir jāuzņem veselīga pārtika un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu. Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: