Veiksmīgi turpinās vērienīgie siltumtrases remontdarbi Pārventā, kur tiek mainīts 70. gados būvētais 4,3 km garais posms, kas atrodas uz balstiem virszemē. Šogad plānots nomainīt 1,4 km, bet nākamgad – pārējo trases daļu. Tā kā darbi ir ļoti apjomīgi, tos paredzēts paveikt divos posmos.

Uz jautājumiem par to, kā norit darbi, atbild PSIA Ventspils siltums valdes priekšsēdētājs Arnis Uzaris.

 

Kas jau ir izdarīts, lai siltumenerģijas piegāde Pārventā kļūtu vēl ekonomiskāka?

– Augustā noslēdzās pirmajā posmā plānotie darbi – tika nomainīts maģistrālās siltumtrases virszemes posms no katlumājas Talsu ielā 69 līdz vietai, kur tas šķērso dzelzceļu uz vecā Staldzenes ceļa. Minētais trases posms ir apmēram 300 metrus garš, tā cauruļu diametrs ir ļoti liels – 500 milimetri.

 

Kādi darbi notiek šobrīd, un vai tie tiks paveikti laikā?

– Darbi norit saskaņā ar plānoto grafiku. Šobrīd notiek 1 km gara jauna trases posma ieguldīšana zemē no dzelzceļa līdz Celtnieku ielai. Lai to paveiktu, tiek rakti kanāli, kuros iegulda jaunās rūpnieciski izolētās caurules. Tās nodrošinās siltumenerģijas novadīšanu līdz ēkām ar minimāliem zudumiem, kas savukārt pozitīvi atsauksies uz siltuma izmaksām nākotnē. Bez tam šādu cauruļu izmantošana samazina avāriju risku, jo tās ir apgādātas ar avārijas signalizāciju, tām ir ilgs kalpošanas laiks, kā arī nepieciešama minimāla apkalpošana ekspluatācijā.

 

Vai būs nepieciešams uz laiku atslēgt karsto ūdeni?

– Pēc tam, kad jaunās trases montāža tiks pabeigta, tā būs jāpieslēdz esošajai. Būs jāveic trases pieslēgšanas darbi pie dzelzceļa pārbrauktuves un Celtnieku ielas posmā. Darbi ir pietiekami nopietni, jo Celtnieku ielas posmā to varēs izdarīt tikai pēc esošās trases posma demontāžas un tam būs nepieciešams karstā ūdens padeves atslēgums Pārventā uz 40 stundām. Lai maksimāli samazinātu ar atslēgumu saistītas neērtības iedzīvotājiem, darbus veiks gan dienā, gan naktī. Esam padomājuši arī par to, lai iedzīvotājiem neērtības nerastos brīvdienās. Atslēgts ūdens tiks 30. septembra vakarā un pieslēgts 2. oktobra rītā. Bet kā jau teicu, strādāsim diennakts režīmā. Savlaicīgi ziņosim arī par plānoto atslēguma laiku. Informēsim pārvaldniekus, ziņosim ar radio, TV, laikraksta Ventas Balss un portālu palīdzību.

 

Vai iedzīvotājiem veiks pārrēķinu par laiku, kad karstā ūdens nebūs?

– Par laiku, kurā karstā ūdens padeve tiks pārtraukta, maksājumi būs mazāki. To jau iedzīvotāji redzēja septembra sākumā, kad saņēma rēķinus par augustu. Pārrēķinu veic tiem iedzīvotājiem, kuri vēl nav uzstādījuši karstā ūdens patēriņa skaitītāju. Turpretī dzīvokļos, kuros ir uzstādīti skaitītāji, karstā ūdens padeves atslēguma laikā tie neko neuzskaita. Jāatceras vien ieraduma pēc neatstāt atgrieztu karstā ūdens krānu. Lai izvairītos no tā, mājas pārvaldnieki var atslēgt karstā ūdens padevi siltumpunktā.

Paldies mūsu Pārventas klientiem par sapratni un atvainojamies par remonta laikā sagādātajām neērtībām!

 

Vai regulators pieņēmis lēmumu par Ventspils siltuma iesniegto siltuma tarifa projektu? Vai iedzīvotāji var cerēt, ka tas stāsies spēkā jau jaunajā apkures sezonā?

– Tarifa projekts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jeb regulatorā tika iesniegts šā gada 27. maijā. Regulators vairākas reizes pieprasīja Ventspils siltumam sniegt papildu informāciju un skaidrojumus par tarifa projektu. Visa pieprasītā informācija regulatoram iesniegta. Saskaņā ar normatīviem maksimālais termiņš, līdz kādam regulatoram jāizskata tarifa projekts, ir oktobris. Ventspils siltums pašreiz gaida informāciju no regulatora, kad varētu būt lēmuma pieņemšanas sēde. Šobrīd viss atkarīgs no regulatora.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: