Ventspils pilsētas dome atbalstījusi finansējuma piešķiršanu vingrošanas sporta inventāra iegādei.

Plānots šogad iegādāties augstvērtīgu sporta inventāru Ls 38 000 apmērā, lai nodrošinātu Ventspils pilsētas sporta bāzu atbilstību nozīmīgu valsts un Eiropas līmeņa sacensību rīkošanai, kā arī starptautiskiem standartiem atbilstošu treniņu procesu sporta vingrošanā. Plānotā inventāra ietvaros tiks iegādāts brīvo kustību paklājs, līdzsvara baļķi, līdztekas, atbalsta lēciena tiltiņš, paklāju komplekts un cits inventārs.

 

Lielākā daļa esošā sporta inventāra iegādāts pirms 15 gadiem, tas ir fiziski un morāli novecojis un nolietojies, līdz ar to tas nav piemērots, lai nodrošinātu kvalitatīvu sporta vingrošanas treniņu un sacensību norisi.

 

Sporta vingrošana ir olimpiskais sporta veids, kurā vīrieši sacenšas brīvajās kustībās, uz vingrošanas zirga, uz riņķiem, atbalsta lēcienā, līdztekās un uz stieņa, bet sievietes – uz vingrošanas stieņiem, baļķa, brīvajās kustībās un atbalsta lēcienā.

 

Lai sasniegtu augstvērtīgus rezultātus sporta vingrošanā, nepieciešams ļoti daudzveidīgs sporta inventārs, tādēļ arī 2014.gadā tiek plānots turpināt inventāra iegādi.

 

Augstas kvalitātes sporta inventārs sekmēs jauno sportistu rezultātu izaugsmi, nodrošinās iespēju organizēt Ventspilī valsts un starptautiska mēroga nozīmīgas sacensības, kā arī treniņnometnes sporta vingrošanā.

 

Ventspilnieki pamatoti var lepoties ar sporta skolas „Spars” sporta vingrošanas nodaļas audzēkņu sasniegumiem, kuri gūst panākumus ne tikai valsts mēroga sacensībās, izcīnot šogad Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē 12 medaļas, bet gūst panākumus arī Eiropas jaunatnes čempionātos. Ar sporta vingrošanu Ventspilī nodarbojas vairāk nekā 160 audzēkņu. Sporta vingrošanas zāli treniņprocesā izmanto arī citu sporta veidu pārstāvji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: