Panākot pievienošanos eirozonai, Latvija ir uzkāpusi uz grimstošā "Titānika" borta, - tā ziņu par 2014. gadā plānoto valūtas nomaiņu Latvijā, latus aizstājot ar eiro, preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Šis izaicinājums ir sasniegts, līdz ar to Latvijai tagad ir pienākums palīdzēt vācu un citu lielu bagātnieku bankām glābt viņu parādniekus - Grieķiju, Portugāli, Spāniju un Īriju no bankrota. Latvija kā viena no varenākajām pasaules lielvalstīm, kurai naudu nav kur likt, ir ieguvusi pienākumu glābt dzīrotājus un par to ļoti priecājas," ironizēja Lembergs.

"Eirozonas ekonomika jau ceturto ceturksni iet uz leju, fragmentējas un uzrāda ārkārtīgi sliktus rezultātus. Mēs grimstošam "Titānikam" esam sekmīgi uzkāpuši uz borta," savu viedokli pauda Lembergs.

"Bezdarbs ir fantastisks, tai pašā Spānijā - pāri par 25%. [..] Ja mēs cenšamies sasniegt šos "izcilos" rādītājus, es tur neko labu neredzu," piebilda Ventspils mērs.

Lembergs kritiski izteicās par valdības pārstāvjiem, kuri gala lēmumu par Latvijas pievienošanas eirozonai dēvē par sasniegumu. "Viņi vai nu šodien saņem naudu no Briseles, vai nu rīt taisās to saņemt. Viņi - gan [premjers] Valdis Dombrovskis (V), gan [finanšu ministrs Andris] Vilks (V) - cer, ka Briselē atradīs siltas vietas, līdz ar to arī lielas pensijas, ko maksās Brisele, tāpēc viņi dzied to, ko Brisele grib dzirdēt – varbūt pat ne tik daudz Brisele, cik Londona vai Parīze," savu viedokli pauda Lembergs.

Ventspils mērs piebilda, ka viņam personīgi pāreja uz eiro valūtu esot izdevīga, bet Latvijai kopumā pašlaik - neizdevīga. "Es nesaku, ka nekad nevajag pāriet uz eiro," rezumēja Lembergs.

Kā ziņots, Eiropas Savienības finanšu ministri vakar pieņēma gala lēmumu par Latvijas pievienošanos Eiropas vienotajai valūtai, tādējādi nākamā gada janvārī Latvija kļūs par 18. eirozonas dalībvalsti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: