Aktīvākie Ventspils skolu skolēnu pašpārvalžu prezidenti nolēmuši apvienot spēkus un izveidot neformālo organizāciju „Prezidentu klubs”, kurā darbosies Ventspils skolu skolēnu pašpārvalžu līderi.

Ideja par šāda kluba izveidi dzima biedrības „Ventspils Jauniešu dome” rīkotajā pilsētas skolēnu pašpārvalžu sadraudzības pasākumā. Tā laikā tikās skolēnu pašpārvalžu pārstāvji, kuri prezentēja savu pašpārvaldes darbu un to, kā skolā tiek veikts darbs ar skolēniem. Diskusijas daļā tika apspriesti dažādi skolēnu pašpārvaldēm saistoši jautājumi. Visu skolu skolēnu pašpārvalžu pārstāvji viennozīmīgi atzina, ka šādus pasākumus vajadzētu turpināt un ka skolēnu pašpārvaldēm ir nepieciešama kāda vienojoša organizācija jeb klubs, kurā kopējiem spēkiem mēģinātu risināt dažādus jautājumus, kā arī, lai skolēnu pašpārvaldēm būtu vieglāk ietekmēt lēmumu pieņemšanu ne tikai skolu līmenī, bet arī pilsētā.

 

Kluba mērķis ir veicināt skolēnu pašpārvalžu sadarbību un sekmēt skolēnu interešu aizstāvību. Bieži vien risinot skolēnus interesējošus jautājumus skolas līmenī, pašpārvalžu līderi ir spiesti uzklausīt atbildi: „tas nav skolas jautājums, tas ir jārisina pilsētas līmenī”, un problēma netiek atrisināta. Viens no Prezidentu kluba dibinātājiem Armands Astukevičs (4. vidusskolas pašpārvaldes prezidents) uzskata, ka "apvienojot balsis, pašpārvaldēm būs lielāka ietekme un mūs sadzirdēs atbildīgās institūcijas, lai risinātu skolēniem kopīgās problēmas". Savukārt 1. ģimnāzijas pašpārvaldes prezidente Judīte Petroviča cer, ka palielināsies pieredzes apmaiņa starp skolām un tiks uzlabota pašpārvalžu darbība skolās".

 

Plānots, ka Prezidentu klubs pilnus apgriezienus uzņems septembrī, iesākoties jaunajam mācību gadam. Tomēr jau šobrīd aicināti pievienoties pašpārvalžu līderi, lai sagatavošanās notiktu raitāk. Interesentiem rakstīt pieteikumu uz e - pastu: armands.astukevics@gmail.com

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: