Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Nopērkamas pašu audzētas zemenes

Ventspils tirgū jau kopš pagājušās nedēļas nopērkamas pirmās vietējās zemenes. Latvijā – Ventspils, Talsu un Saldus novadā – audzētās otrdien maksāja 6 latus kilogramā, ievestās – vismaz divas reizes lētāk.

Ar burinieku ved izglītot bērnus

Šonedēļ Ventspils ostā viesojās koka burinieks Tordas no Vācijas, kas bērnus un pieaugušos izglīto par dabas daudzveidību un tās aizsardzību.

2.lpp. Viedoklis: «Sava vieta», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Lai cik tālu dzīves līkloči mūs aizvestu, ikvienam cilvēkam, manuprāt, īpaša ir tā vieta, no kuras viņš ir nācis. Un, kā novērots, ar katru nodzīvoto gadu atmiņas par dzīves pirmajiem gadiem un vietu, kur tie aizvadīti, kļūst arvien nozīmīgākas. Tāpat arī cilvēki – vecāki, vecvecāki –, kas bijuši toreiz līdzās. Tāpat apziņa, ka esi ne tikai sevis, bet gan kaut kā plašāka turpinājums.»

3.lpp.

Venti – stabila valūta

«Ventu kampaņa arvien sekmīgāk tiek realizēta kā tūristu, tā arī ventspilnieku vidū,» priecājas Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska.

Piedzīvojumu parkā atkal jaunumi

Par jaunajām Piedzīvojumu parka atrakcijām ir milzu interese. Taču parks savā attīstībā apstāties nedomā – jau šosezon gaidāmi vēl vairāki jaunumi.

 

4.lpp.

Dārza darbi jūnijā

Klāt jūnijs, vasara zaļo ne tikai mežā un pļavā, bet arī dārzā. Tur dārzkopim ir sevišķi daudz darba – jāravē dobes, jārušina zeme, jāsēj un jāstāda, turklāt vēl jācīnās ar kaitēkļiem un tādām radībām, ko ārpus dārza teritorijas par kaitīgiem nemaz neuzskata. Dārznieces Zaigas Brunavas ieteikumi.

Karogs dabas draugiem

Mācību gada beigās svinīgi nolaists Mammadaba vēstniecības karogs arī pie Ventspils 1. pamatskolas – vienas no deviņām Latvijas skolām, kas visu mācību gadu nesa šo titulu.

Spāru mistērija Ventspilī

Grūti aizmirst pagājušās nedēļas nogalē notikušo spāru uzlidojumu, kad lielo kukaiņu bari tika novēroti dažādos Ventspils rajonos – Inženieru ielas dzīvojamajā masīvā, Ostgalā, Ventas promenādē un citur. Nav dzirdēts, ka kādam tās būtu nodarījušas pāri, tomēr sarunās neparastā parādība tiek pieminēta joprojām.

5.lpp. Darbs un nauda. Ietaupīja 700 tūkstošus latu

Veicot iepirkumu procedūras, šā gada pirmajā ceturksnī pilsētas pašvaldības iestādes un uzņēmumi ietaupījuši 700 tūkstošus latu jeb 7% no kopējās iepirkumu summas.

No parkošanās barjerām līdz darbgaldu ražošanai

Jaunie uzņēmēji Oļegs, Pjotrs un Edgars sāka ar parkošanās barjeru ražošanu. Taču tikai divu gadu laikā šīs šķietami vienkāršās idejas īstenošana palīdzējusi uzņēmējiem uzsākt jaunu nozari mūsu pilsētā – darbgaldu ražošanu.

6.lpp. Sports. Trešajā posmā visaugstāk Pureklis

Dobelē, Ceļa ēzeļu mototrasē, aizvadītas Superkausa trešā posma sacensības motokrosā, kurās vislabāk no mūsu sportistiem veicās Rodeo braucējam Madaram Pureklim, kas Jauniešu klasē divu braucienu summā izcīnīja trešo vietu.

Trīs spēles un trīs pagarinājumi

Startējusi jaunā pludmales futbola sezona, kuru ar trīs neizšķirtiem, kas gan vēlāk noslēdzās ar divām uzvarām un vienu zaudējumu, uzsākuši mūsu Hondas futbolisti. Jāsaka, ka vienīgais zaudējums piedzīvots īpašajā Superkausa izcīņā.

Startēs pludmales volejbola turnīrs

Šīs nedēļas nogalē tiks aizvadītas Ventspils atklātā čempionāta pludmales volejbolā pirmā posma sacensības, kurās savus spēkus var izmēģināt jebkurš interesents.

7.lpp. Novadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: