Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piedzīvo eksāmenu satraukumu

Šodien 12. klašu audzēkņiem aiz muguras nu jau divi obligātie eksāmeni. Brīdis pirms centralizētā pārbaudījuma vienmēr ir satraukuma un pārdzīvojumu pilns, tāds tas arī 6. vidusskolas audzēkņiem.

Ostā put dzelzsrūdas koncentrāts

Pirmdien – dienas otrajā pusē – Ostas ielas promenādē esošo iestāžu darbinieki bija spiesti aizvērt kabinetu logus, lai arī laukā bija silts laiks. Logu aizvēršanas iemesls – putekļi un smakas, kas izplatījās no ostas.

2.lpp. Viedoklis: „Pašapziņas vitamīni”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne
«It kā jau san bija zināms, ka cilvēki pierod pie visa un it sevišķi ātri pierod pie labām lietām. Piemēram, pie algas paaugstinājuma parasti pierod tik ātri, ka pēc pāris mēnešiem diemžēl to pat vairs nejūt. Līdzīgi ir ar dzīvi Ventspilī. Pie labām lietām mūsu pilsētā esam jau tik ļoti pieraduši, ka nemanām. Pateicoties rubrikai Skats no malas, pēdējā laikā nācies par to atkal aizdomāties.»

3.lpp.

Uzstādīs jaunas atkritumu urnas un afišu stabus

Šogad daudzās pilsētas vietās vecie soliņi nomainīti pret jauniem, kā arī uzstādīti vēl papildu soliņi. Tāpēc pašvaldība nolēmusi nomainīt arī vecās atkritumu urnas pret jaunām – ar mūsdienīgāku un glītāku dizainu. Pilsētā būs arī jauni afišu stabi.

Sākas peldsezona, bet vēl jāuzmanās

Ir sākusies jaunā peldsezona, tomēr, neskatoties uz silto laiku, glābēji iesaka ar peldēšanu vēl neaizrauties, jo ūdens ir pārāk auksts.

4.lpp. Ūdeka informē.

5.lpp. Tūrisms. Tūrisma nozare strauji atgūstas

Izvērtējot pagājušā gada sezonu un iezīmējot aktīvās tūrisma sezonas sākumu, aizvadīta 12. Ventspils tūrisma konference. Tajā uzņēmējus informēja par šīs vasaras aktualitātēm, jaunajām iespējām, kā arī pārsprieda, kā labāk tūrisma tirgū popularizēt Ventspili un Kurzemi. Akmens iekrita Latvijas tūrisma politikas lauciņā.

Jāstrādā ar velotūristiem

2,7 miljardi Eiropas iedzīvotāju ik gadu dodas velotūrisma izbraucienos. Šāds aktīvais un ekonomiskais tūrisms kļūst aizvien populārāks, tādēļ Kurzemes Tūrisma asociācija aicina izmantot Ventspilī izveidoto infrastruktūru riteņbraucējiem un aktīvi strādāt pie velotūristu piesaistes un dažādu papildus piedāvājumu veidošanas tiem, kas ceļo ar mugursomu plecos, minot pedāļus.

6.lpp. Sports. Rodeo saglabā līderpozīcijas

Apē tika aizvadītas Latvijas motokrosa čempionāta otrā posma sacensības. Motoklubs Rodeo tajās izcīnīja otro vietu, tomēr spēja saglabāt diezgan drošas līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Grīva uzvar Latvijas universiādē

Jaunākā no māsām Grīvām – Gundega – guvusi uzvaru Rīgā notikušajā Latvijas augstskolu XXIII universiādē. Viņa izcīnīja uzvaru šķēpmešanas sacensībās, savā labākajā mēģinājumā uzrādot rezultātu 54,17 metri.

Dublieriem zaudējums Futbola dienā

Ventspils futbolisti Latvijas Futbola dienas ietvaros startējuši dažāda mēroga sacensībās – pilsētā notika amatieru turnīri, bet mūsu dublieri cīnījās Latvijas 1. līgas čempionātā un piedzīvoja zaudējumu.

7.lpp.

Pirms 60 gadiem Sarkanmuižā

Sarkanmuižas skolas ēka – neizmantota un slēgta, tomēr joprojām stalta un pamatīga – stāv pļaviņā netālu no Vidumupītes ietekas Ventā. «Žēl, ka nevaram to izstaigāt,» patiesā nožēlā bilst skolas bijušie audzēkņi, kas tajā mācījušies pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

Dagnis noķer karūsu

Makšķerējot Ventā, piecpadsmitgadīgais Dagnis Rikords ticis pie vērā ņemama loma. Starp mazākām karūsām un brekšiem gadījusies arī pusotra kilograma smaga karūsa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: