25. maijā pasākums „Pārventas svētki” svin piecu gadu jubileju un svētdien 26. maijā plkst. 15.00 Bērnu parka „Fantāzija” jaunās estrādes atklāšana.

Pārventas svētku jubilejas koncertā ventspilnieku un pilsētas viesu labsajūtai izskanēs Ventspils kolektīvu un viesmākslinieku dažādi muzikāli priekšnesumi.

Arvien lielāks apmeklētāju skaits - divi tūkstoši, stiprina pārliecību, ka Pārventas svētki ir nozīmīgs notikums Ventspils dzīvē, jo tajā piedalās ventspilnieki ar savu talantu un meistarību.

Apmeklētājus priecēs viesi ar grupām „Headline” solista Laura Busuļa vadībā, dziedātāju duets Sabīne Berezina & Rasels, čigānu ansamblis „Dzheski Gloss” un dziesmu ansamblis „Subateja” no Novopolockas.

Ventspils amatiermākslas kolektīvi - dziesmu ansambļi: „Žuravinka”, „Zdravica”, koris „Slavjaņe”, Tatjana Saksaganska, Juris Saksaganskis, Aleksandrs Mirvis, Ventspils 5. vidusskolas vokālais ansamblis, deju grupa no Ventspils 3. vidusskolas un popgrupa „Jūras akmentiņi”.

Visas nedēļas garumā Pārventas iestādēs - Ventspils 3. un 5. vidusskolā, Pārventas bibliotēkā, Ventspils pirmsskolas mācību iestādēs - norisināsies dažādi pasākumi, kas veltīti Pārventas svētku 5 gadu jubilejai.

Svētku gājienu kuplinās pūtēju orķestris „Auseklītis” no Rīgas un pūtēju orķestris „Ventspils”.

Pārventas svētki tiks atklāti ar svētku gājienu, kurā piedalīsies Ventspils 3. un 5. vidusskolas audzēkņi un pedagogi, Ventspils pirmsskolu mācību iestāžu audzēkņi ar saviem vecākiem, pašvaldības iestādes, kultūras centra amatiermākslas kolektīvi.

Pasākuma laikā laukumā visus priecēs Ventspils pirmsskolas mācību iestāžu audzēkņu un pedagogu veidotā izstāde „Mazais ziedu paklājs”. Ventspils pirmsskolu mācību iestāžu audzēkņi un pedagogi savus talantus atklās radošajās darbnīcās – gleznošanā, veidošanā, līmēšanā.

Sporta draugiem būs iespēja piedalīties skrējienā apkārt Būšnieku ezeram.

Pārventas bibliotēkā, svētku dienā, fotoizstādes ”Pārventas fotostāsti” atklāšana, kamermūzikas koncerts, danču vakars.

Pārventas svētku koncerta laikā notiks arī konkursa „Pilsētas rota 2013” laureātu apbalvošana.

Visa pasākuma garumā bērnus priecēs „Lec un Minies” atrakcijas.

Uz jaunās skatuves tiks izrādīta leļļu kameropera „Prieka noslēpums”. Šajā vienotajā mākslas darbā apvienojas divi šķietami pretēji žanri – leļļu teātris un opera. Leļļu kameropera „Prieka noslēpums” ir izrāde par prieku un sapņiem. Unikālā mākslas darba veidošanā apvienojušies dažādu žanru profesionāļi. Mūzikas autors ir komponists Jānis Strazds. Izrādē piedalīsies „Liepājas kameroķestra” mūziķi. Gunta Kolerta vadībā, pie diriģenta pults - Jēkabs Ozoliņš, Ingrīdas Lūres izlolotie Liepājas baleta un deju studijas jaunie talanti, horeogrāfiju dejām veidojušas Inita Saleniece un Ingrīda Lūre. Galvenajā, lelles Sniedzītes, lomā - soliste Laura Bluķe; Pasaku feja – Ieva Dreimane; Ķērpainis – Juris Ločmelis, kā arī leļļu meistari Pēteris un Agita Trupi.

Visi pasākumi bezmaksas.

Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība, Ventspils brīvostas pārvalde un BOSCH.

Pasākuma programmu apskati ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: