Vakara vidusskolas direktore Ija Lasmane apmeklēja Vāciju, kur uzstājās ar referātu Leipcigas Universitātes starptautiskā doktorantu seminārā par skolas pieredzi socializācijā, izmantojot projektu piedāvātās iespējas.

Ventspils vakara vidusskolai ir vairāku gadu pieredze projektu īstenošanā. Skolā tiek pievērsta uzmanība socializācijas jautājumu risināšanai un sociālo prasmju attīstīšanai dažādās vecuma grupās. Pie tam projektu īstenošanas laikā ir iespējams no mācību stundām atšķirīgos, neformālos apstākļos iesaistīt gan skolēnus, gan skolotājus dažādās izglītojošās aktivitātēs, kas veicina pašpilnveidi, pašizaugsmi un sadarbību.

 

Skolas pieredzi socializācijas pilnveidošanas procesā apkopojusi skolas direktore Ija Lasmane. Viņa piedalījās Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, kā arī Leipcigas Universitātes kopīgi organizētajā starptautiskajā doktorantu seminārā Leipcigā, kur uzstājās ar referātu „Socializācija Ventspils vakara vidusskolā: fakti, problēmas, risinājumi”.

 

Kā atzīmēja kolēģi no Vācijas – vakarskolas veic nozīmīgu darbu, lai nodrošinātu vispārējās izglītības ieguvi jebkurā vecumā. Interesanta bija pieredze, ar ko I.Lasmane iepazinās Leipcigas profesionālās izglītības skolā Nr.7 – skolas direktors Tomass Graupners iepazīstināja ar skolas īstenoto projektu un pastāstīja, kā skolā tiek atgriezti jaunieši, kas „izkrituši” no izglītības sistēmas. Iespējams, nākotnē veidosies jauna sadarbība ar vācu kolēģiem.

 

Savukārt, maija vidū septiņi Ventspils vakara vidusskolas pedagogi un Ventspils Augstskolas lektore Estere Vītola kā projekta „E-mācību attīstīšana, izmantojot video konferenču rīkus” eksperte dosies uz Igauniju, lai kopā ar Tartu (Igaunija) Pieaugušo ģimnāzijas un Sotunki (Somija) Tālmācības centra kolēģiem piedalītos Nordplus pieaugušo programmas projekta noslēguma sanāksmē. Nordplus projekts tiek īstenots šī mācību gada laikā. Ir apzināta katras partnerskolas pieredze tālmācības programmu īstenošanā, apgūti jauni rīki video konferenču organizēšanai, popularizēti labās prakses piemēri. Skolotāji strādājuši darba grupās, saziņai izmantojot Somijas kolēģu piedāvāto konferenču rīku Adobe Connect.

 

Lai turpinātu kopīgas diskusijas par tālmācības kvalitāti un nepieciešamo atbalsta pilnveidošanu tālmācības audzēkņiem un pedagogiem, kopīgi ar somu un igauņu partneriem sagatavots un iesniegts jauns projekta pieteikums, piesaistot arī Pieaugušo vidusskolu no Klaipēdas.

 

No 15.maija līdz 18.maijam pedagogi piedalīsies starptautiskā Nordplus projekta noslēguma sanāksmē Tartu. Projekta sanāksmē Tartu ir plānots kopīgi izvērtēt ieguvumus, veikt SVID analīzi, nosakot stiprās un vājās puses, ieguvumus un draudus, kopīgi pārrunāt notikušo video konferenču rezultātus, kā arī gatavot projekta atskaites ziņojumu.

 

Lai informētu par Ventspils vakara vidusskolas ieguvumiem Nordplus Pieaugušo programmas projektā, ventspilnieki 2013. gada 12. jūnijā plāno savā skolā organizēt projekta rezultātu izplatīšanas konferenci. Konferencē aicināti piedalīties Latvijas vakarskolu direktori, vietnieki un pedagogi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: