Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Biļetes – no kases aparāta

Pasažieru pārvadātājs uzņēmums Ventspils reiss, rūpējoties par braucēju ērtībām un autobusu vadītāju darba atvieglošanu, ieviesis elektroniskos kases aparātus. Tie nav vienīgie jaunumi, kas vērsti uz pasažieru apkalpošanas kultūras pilnveidošanu.

Pīpēt var tikai pilngadīgie

Kāda ugālniece sūdzas, ka viņas dēlam ticis aizliegts Ventspilī uz ielas smēķēt, un ierosina šim mērķim uztaisīt pilsētā speciālas pīpētavas.

2.lpp. Viedoklis: „Blatu efektivitāte ”, laikraskta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«liskā iepirkuma likuma mērķis – nodrošināt iepirkuma atklātumu, brīvu konkurenci, kā arī vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret piegādātājiem. Ne mazāk būtisks ir mērķis – efektīvi izmantot mūsu, nodokļu maksātāju, naudu.»

3.lpp.

Dzērājšoferu auto evakuē uz Talsiem

Pie stūres pieķertajiem dzērājšoferiem tagad jārēķinās ar pārsimts latu lielākiem izdevumiem, jo viņiem tagad būs jāmaksā arī par atņemtā auto evakuēšanu uz Talsiem.

Ukraina grib draudzēties ar Ventspili

Pēc vizītes Ventspilī pagājušās nedēļas nogalē jaunais Ukrainas vēstnieks Anatolijs Oļeiniks atzina, ka 18 viņa valsts ostas pilsētas vēlētos sadarboties ar Latviju. Pēc vēstnieka domām, viņa tautieši varētu daudz ko mācīties no Ventspils.

4.lpp.

Skolēni demonstrē pētījumus

Jauno vides pētnieku foruma Skolēni eksperimentē! 1. kārtā piedalījās astoņas Ventspils skolu komandas. Dalībnieki demonstrēja pašu veiktus pētījumus.

Dokumenti atkal būs cienīgi

Tieslietu ministrija reaģējusi uz sabiedrības neapmierinātību par prasti noformētajām dzimšanas un laulību apliecībām, un no marta, vēlākais aprīļa, šie dokumenti atkal iegūs pienācīgu izskatu.

Skolās un bērnudārzos uzlabota infrastruktūra

Piecās Ventspils izglītības iestādēs pabeigti teritorijas labiekārtošanas un infrastruktūras uzlabošanas darbi.

5.lpp. Skatuve.

6.lpp. Sports. Hokejisti izpelnās atzinību ASV

Pieci HK Venta 2002 jaunie hokejisti bija devušies uz ASV, Minesotu, kur Latvijas izlašu sastāvā startēja starptautiskā atlases turnīrā. Divi no viņiem – Mareks Egīls Mitens un Vlads Vulkanovs – ieguva īpašos atzinības sertifikātus.

Čerņavskis – Latvijas čempions sambo

«Šoreiz jaunība un izturība ņēma virsroku pār pieredzi,» – tā par savu izcīnīto piekto Latvijas čempiona titulu sambo izsakās Artūrs Čerņavskis, viens no mūsu labākajiem cīkstoņiem.

VTO līdz pirmajai vietai viena uzvara

VTO futbolisti turpina veiksmīgi spēlēt Kuldīgas atklātajā čempionātā telpu futbolā – regulārā turnīra otrā apļa spēles viņi iesākuši ar divām uzvarām, tādējādi turpinot arī savu jau sešu nezaudēto spēļu sēriju.

7.lpp. Intervija. Gunta: es itin viegli atrodu prieku

1945. gada 8. maijā GUNTA BOMKALNE kopā ar tēvu velkoņa Rota kapteini Arvīdu Ludeviku un mammu Veru mēģināja nokļūt Zviedrijā, bet, tāpat kā pārējie bēgļi, atgriezās atpakaļ. Reizēm ventspilniece iedomājas, kāda būtu viņas dzīve svešumā, tomēr nepārdzīvo, ka palika Latvijā. Te Gunta atstājusi paliekošas pēdas – bibliotēkā izveidojusi mūzikas nodaļu, bijusi tiesas piesēdētāja, izaudzinājusi dēlu Arni un arī vecumdienās saglabājusi spēju priecāties par dzīvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: