Piektdien notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes sēde, kurā tiks apspriesta pašreizējā situācija saistībā ar LPS darbību.

LPS pārstāve Ilze Mutjanko informēja ziņu aģentūru LETA, ka viens no galvenajiem jautājumiem būs par pašreizējo situāciju LPS. Tāpat darba kārtībā ir jautājums par Ventspils pilsētas domes vēstulē un Babītes novada domes priekšsēdētāja Andreja Ences parakstītā "Reģionu alianses" pašvaldību grupas vēstulē izteiktajiem priekšlikumiem par LPS rīcību 2013.gada valsts budžeta pieņemšanas laikā.

Jau ziņots, ka LPS priekšsēdētāja vecākais padomnieks Māris Pūķis neizslēdza, ka tiks sasaukta LPS domes ārkārtas sēde, kurā skatīs jautājumu par savienības turpmāko darbību. Taču vispirms šis jautājums ir jāizskata valdes sēdē, kura tad arī pieņems lēmumu, vai sasaukt domes ārkārtas sēdi.

Bažas par LPS turpmāko darbību izteica partija "Reģionu alianse", kurā darbojas vairāku Latvijas pašvaldību vadītāji. Šādas bažas raisījis Rīgas paziņojums par darbības apturēšanu LPS pēc tam, kad starp LPS un Ministru prezidentu tika parakstīts domstarpību un vienošanās protokols, kurā palika nemainīga proporcija iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalē. 

Ka jau esam rakstījuši, arī Ventspils pašvaldībā neizslēdz, ka iespējami dažādi radikāli soļi, piemēram, alternatīvas Pašvaldību savienību izveidošana. Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka šādai savienībai pievienotos daudzu pašvaldību pārstāvji.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) norādīja, ka ir svarīgi, lai LPS turpinātu pilnvērtīgi strādāt un pārstāvētu pēc iespējas plašāku pašvaldību loku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: