Ventspils kristiešu draudzes sadarbībā ar Latvijas Bībeles biedrību ir iecerējušas organizēt Bībeles lasīšanas maratonu 28. jūlijā Rātslaukumā laikā no 10.00 līdz 18.00.

Šādi pasākumi notiek regulāri gan Eiropas valstī, gan ASV un no 2005. gada arī Latvijā - Ogrē, Rīgā. Šāds pasākums  Ventspilī jau notiks ceturto gadu. Gan klausītāji, gan lasītāji jautāja, kad atkal varēsim lasīt Bībeli publiski. Bībeles lasīšanas maratons  ir Bībeles teksta vai tā daļu secīga lasīšana, kas aktualizē Bībeles nozīmi un parāda, ka Bībele ir svarīga visām kristīgām konfesijām un arī katram cilvēkam personīgi.

Projekta  galvenais mērķis ir atgādināt Bībeles nozīmīgumu mūsu valsts pagātnē, tagadnē un nākotnē, tādējādi ieinteresējot iedzīvotājus lasīt Svētos Rakstus. Projekta mērķis ir apvienot vietējās kristīgās draudzes, lai lūgtu par Latvijas valsti, Ventspils pilsētas vadību un Latvijas iedzīvotājiem.

Šogad  šis pasākums būs īpašs. Kristieši tic Dievam un tic, ka Dievs  savā laikā radīja mūsu planētu Zemi, noteiktā laikā arī atrisinās grēka problēmu uz šīs Zemes. Tādēļ lasījums ir sadalīts divās daļās.

Bībeles lasīšanas maratons sāksies 28. jūlijā 10.00 ar ievadvārdiem un ansambļa dziedājumu un tad sāks lasīt  Bībeles tekstus, kuri nepārprotami runā par Dievu kā Radītāju un radīšanas procesu dažādās Bībeles grāmatās.

11.30 neliela uzruna un ievads Bībeles lasījumam  Eshataloģijā jeb visi Bībeles teksti par zemes grēka vēstures noslēgumu un  zemes atjaunošanu.

17. 30 pasākuma noslēgumā atkal skanēs garīgas dziesmas un pateicības lūgšanas.

Šis gads Latvijas vēsturē ieies kā jauna Bībeles tulkojuma gads. Tādēļ arī lasījumā izmantosim jau jaunāko Bībeles tulkojuma tekstu. Pašreiz Jaunais tulkojums tiek iespiests un būs dabūjams pārdošanā no 13. oktobra, kad notiks Jaunā tulkojuma atvēršanas svētku pasākumi Rīgā. Ventspilī šāds pasākums notiks 12. oktobrī 18.00 Pārventas bibliotēkā.

Pagājušā gadā iznāca arī jauns tulkojums krievu valodā, tādēļ lasītāji, kuri lasīs tekstus krievu valodā arī lietos jauno tulkojumu krievu valodā.

Ikviens  laipni aicināts nākt un iespēju robežās klausīties un pārdomāt Bībeles  vēstījumus, kas ir svarīgi mūsu dzīves gājumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: