Pārventas pludmales labiekārtošana tuvākajā nākotnē nav paredzēta ekoloģisko un sanitārās drošības apsvērumu dēļ.

  Pie tāda slēdziena nonākusi Pilsētas attīstības komisija. Der atzīmēt, ka Pārventas pludmales jautājums tika pacelts un iekļauts pilsētas domes komisijas darba kārtībā pēc Ventas Balss lasītāju ierosinājuma. Par to, ka šī tēma ir aktuāla Pārventas iedzīvotājiem, liecina arī tās aktīvā apspriešana krievu portālā www.ventasbalss.ru, kas nerimst jau divas nedēļas. 

Pārventas iedzīvotāji grib, lai viņiem būtu tāda pati labiekārtota pludmale kā pilsētā. Jau agrāk Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks paskaidroja, ka tas nav iespējams, tāpēc ka Pārventas mežonīgā pludmale, ko peldēšanās priekiem izmanto daudzi iedzīvotāji, ietilpst potenciāli bīstamo rūpniecības uzņēmumu drošības zonā. Bez tam tajā vietā no kanalizācijas kolektora jūrā ieplūst attīrītie ūdeņi.

Kanalizācijas sistēmas avārijas gadījumā peldēšanās Pārventas mežonīgajā pludmalē vispār var apdraudēt atpūtnieku veselību un drošību. Vides uzraudzības nodaļas vadītājas v.i. Tatjana Valdmane paziņoja, ka notekūdeņu kvalitāte neapdraud cilvēku drošību. Tomēr avārijas situācijās kolektors var būt kā mikrobioloģiskā un ķīmiskā piesārņojuma avots.  

Daļa pārventnieku portālā ventasbalss piekrīt tam, ka piekraste rūpnieciskajā zonā neder pludmalei. Viņi ir ar mieru peldēties arī pie Staldzenes stāvkrasta, kur ir autostāvvieta, piekļuve jūrai, tualetes, informatīvais stends, ģērbtuves un soliņi. Tomēr iedzīvotāji uzskata, ka ar to nepietiek. Viņi gribētu, lai Staldzenes pludmale būtu daudz komfortablāka un labiekārtotāka. Un vispār, kāpēc Staldzenes stāvkrasts nevar pretendēt uz Zilo karogu?

Kausenieks atgādina – Staldzenes peldvieta neatbilst visiem 29 Zilā karoga kritērijiem, piemēram, tur nav ūdensvada un nav pieejams dzeramais ūdens. Pie tam Staldzenes stāvkrastā var atpūsties ne vairāk kā 2000 cilvēku, bet pilsētas pludmalē – 20 000 un vairāk, viņš norāda. Ierīkot tur glābšanas dienestu un aprīkot to ar citiem Zilā karoga atribūtiem būtu pārāk dārgi, uzskata Kausenieks.

Pilsētas pašvaldība labiekārtojusi vairākas vietas atpūtai pie ūdens – pilsētas pludmale, peldvieta Staldzenes stāvkrastā, pie Būšnieku ezera un Ventas krastā, Ābolu ielas rajonā.            

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: