Māra Kučinska veidotā valdība tiks apstiprināta Saeimā, ir pārliecināts Ventspils mērs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja Aivars Lembergs.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņš pauda, ka pārsteigumu valdības apstiprināšanā, visticamāk, nebūs, tādēļ droši varot gatavot ziedus Kučinskim.

Politiķis gan norādīja, ka valdībai nav sagaidāmi viegli laiki, jo "Vienotības" izteikumi liecinot par tās vēlmi radīt nākamo valdības krīzi. Pirmkārt, jau ir zināms valdības darāmo darbu saraksts, bet vēl nav zināmi trīs "Vienotības" ministri. Tāda vilcināšanās traucē normālu valdības veidošanu.

"Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas skaļie paziņojumi par īpašām rūpēm par pensionāriem esot norāde, ka tiks uzstādītas neizpildāmas prasības, kas nostādīs Kučinska valdību krīzes situācijā. Lembergs norādīja, ka "Vienotībai" arī līdz šim neviens netraucēja rūpēties par pensionāriem.

Tas radot bažas, vai izvēle par labu "Vienotības" ņemšanai valdībā bija pareiza. Ņemot šo partiju koalīcijā, Kučinskis tai pasniedzis brālīgu roku, bet nākamie partneri uzreiz tajā "iekoduši". "Kučinskis esot pacietīgs cilvēks un, visticamāk, savu roku atstās starp zobiem, bet būs jāskatās, cik ilgi viņš izturēs," teica Lembergs.

Viņaprāt "Vienotības" mērķis, apgrūtinot valdības darbu, ir atriebties par savām kļūdām. Jo viņi paši gāza savu premjeri.

Kā ziņots, "Vienotība" šodien lems par kandidātiem izglītības un zinātnes, labklājības un ekonomikas ministru amatiem.

Šodien paredzēta gan partijas Saeimas frakcijas sēde plkst.11, gan arī valdes sēde.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: