Ja partijas nebūs spējušas vienoties par konkrētu jaunā koalīcijas modeli un valdības vadītāju, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir gatavs uzņemties premjera amata kandidāta izvēli.

Ja būs vairāki premjera amata kandidāti, tad manās rokās paliks izvēlēties no piedāvātajiem kandidātiem, šorīt LNT sacīja prezidents, kurš tomēr uzsvēra, ka primāri vienošanās jāpanāk partijām, jo tieši tās Saeimā balsos par premjera apstiprināšanu.

Ja izvēle izraudzīties kandidātu tiks atstāta Vējonim, viņš katru no kandidātu aicinās uz pārrunām par darbiem un koalīcijas modeli, lai rakstos priekšstats, vai konkrētam kandidātam ir koalīcijas atbalsts vai nē.

Vējonis atgādināja, ka sarunās ar partijām ir izvirzījis vairākus noteikumus jaunās valdības vadītājam un koalīcijai, proti, ka jaunajam valdības vadītājam ir jābūt spējīgam līderim, kurš spēj veidot un vadīt komandu.

Partijām ir dots laiks līdz gada beigām, lai nāktu klajā ar koalīcijas modeli un iespējamo valdības vadītāju. Vējonis nedomā, ka partiju sarunas varētu ieilgt līdz februārim. Janvāra sākumā viņš plāno otro sarunu raundu ar partijām par valdības veidošanu.

Vējonis pirmajā sarunu kārtā jau secinājis, ka esošā koalīcija ir gatava turpināt kopā strādāt, bet pamatproblēma būs izvēlēties atbilstošāko premjera amata kandidātu, kur partijas ir savilkušas visai stingras "sarkanās līnijas".

Runājot par nākamās valdības darbu, Vējonis uzsvēra, ka valdība nedrīkst koncentrēties uz pseidoproblēmām. Pēc viņa vārdiem, būtiskas lietas ir, piemēram, demogrāfija un izglītības jomas sakārtošana, nevis elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma slīpēšana.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: