Valdošās koalīcijas partneri šodien vienojušies, ka valdība piekritīs dot mandātu finanšu ministram Jānis Reiram (V) piedalīties eirozonas finanšu ministru sarunās par atbalsta programmu Grieķijai.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka partneri piekrituši valdībai dot mandātu sarunu sākšanai. Tāpat paredzēts, ka finanšu ministrs regulāri informēs valdību par to, kā risinās šīs sarunas, kā arī par to, vai Grieķija izpilda uzņemtos nosacījumus.

 

Koalīcijas partneri ir vienisprātis - ja būs jālemj par jauno aizdevumu, tas būtu jāapstiprina Saeimai. Vienlaikus koalīcijas partneri norādīja, ka ir skeptiski par jauno aizdevumu - ja balsojums notiktu šodien, to varētu arī neatbalstīt.

 

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars pastāstīja, ka ZZS šo jautājumu pārrunāja šodien valdes sēdē un piekrita, lai finanšu ministrs piedalītos šajās sarunās un informētu valdību par šo jautājumu.

 

Tavars arī akcentēja, ka lēmums par iespējamo aizdevumu būtu jāpieņem Saeimas plenārsēdē, lai šajā procesā varētu piedalīties arī opozīcijas partijas. "Izejot no pašreizējās informācijas, mēs arī jūtam, ka varētu beigties ar parādu norakstīšanu, tāpēc neatbalstītu šādu garantijas vai naudas izsniegšanu Grieķijai," rezumēja politiķis.

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) teica, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK piekrīt pilnvarojumam finanšu ministram. Nosacījumi, kas izvirzīti Grieķijai, ir "drakoniski", vērtēja Gerhards, piebilstot - ja tie tiks izpildīti, tad būtu labi.

 

Vienlaikus visi politiķi uzsvēra, ka šis jautājums ir atkarīgs no tā, kā attīstīsies situācija, un no Grieķijas uzņemto nosacījumu izpildes.

 

Minētā jautājuma izskatīšana Saeimā varētu notikt augusta beigās.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: