Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) plāno parakstīt rīkojumu par parlamentārā sekretāra Riharda Kola (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu no amata.

Straujuma jau trešdien mutiski informēja Kolu par to, ka viņš varētu tikt atlaists. Premjerministri esot izbrīnījusi Kola rīcība, parakstot ierosinājumu par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā bija iecerēts Ministru kabinetam sniegt skaidrojumus bēgļu jautājumā. Kols neesot informējis valdības vadītāju, ka parakstīs šo priekšlikumu.

 

Turklāt jautājums par bēgļu uzņemšanu Latvijā vairakkārt tika skatīts koalīcijas sanāksmēs, un parlamentārā sekretāra uzdevums paredz skaidrot valdības lēmumus arī Saeimai, piebilda Rozenberga.

 

Pirms rīkojuma parakstīšanas Straujuma gan bija gatava "dot vēl vienu iespēju" Kolam, piedāvājot strādāt pie integrācijas risinājumiem bēgļiem. Tas tika piedāvāts, ņemot vērā nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) paustās bažas par to, vai bēgļi Latvijā var būt integrēti un patriotiski, skaidroja Straujumas preses sekretāre. Līdz ar to nacionālās apvienības politiķiem būtu iespēja "atbildīgi strādāt un koordinēt integrācijas risinājumus". Tomēr Kols un VL-TB/LNNK no šī piedāvājuma esot atteikušies.

 

Abas puses pateicās par sadarbību, un premjerministre parakstīs rīkojumu par Kola atbrīvošanu no amata.

 

Pirmdien, 13.jūlijā, šo jautājumu plānots pārrunāt koalīcijas sanāksmē, un tad arī varētu lemt par turpmāko rīcību saistībā ar šo amatu.

 

Kā ziņots, ārkārtas sēdes sasaukšanai nepieciešami 34 deputātu paraksti, un tieši Kola paraksts bijis pēdējais nepieciešamais. Kopumā par šo ierosinājumu sasaukt ārkārtas sēdi bēgļu jautājumā bija parakstījušie 45 deputāti no Latvijas Reģionu apvienības, "No sirds Latvijai", "Saskaņas" un nacionālās apvienības.

 

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, komentējot pārmetumus par koalīcijas līguma pārkāpumu, vaicāja, vai parakstīt kopā ar opozīciju ierosinājumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu atlaišanu nav vērtējams kā koalīcijas līguma pārkāpums. Tāpat Dzintars šaubījās, vai pieņemt nostāju bēgļu politikā, ignorējot nacionālās apvienības nostāju, atbilst koalīcijas principam saskaņot svarīgus jautājumus.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: