Saeima šodien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, lai ļautu pašvaldībai piederošās vai nomātās dzīvojamās telpas izīrēt arī pašvaldības funkciju un attīstības nodrošināšanai nepieciešamajiem speciālistiem.

Ar šiem likuma grozījumiem pašvaldībām tiktu dota iespēja, nodrošinot dzīvokli, piesaistīt speciālistus, kas ir nepieciešami gan uzņēmējdarbības veicināšanai pašvaldības teritorijā, gan publisko pakalpojumu nodrošināšanai, - tie ir nepieciešamie dažādu profesiju speciālisti, kas sāk vai vēlas sākt darbu vietējos uzņēmumos un arī valsts un pašvaldību iestādēs.

 

Likums par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā nosaka personas, kurām neatliekami sniedzama palīdzība un kuras ar dzīvojamo telpu nodrošināmas pirms citām personām. Ņemot vērā likumā noteikto, pašlaik pašvaldībām tiek liegta iespēja, sniedzot palīdzību dzīvokļa nodrošināšanā, piesaistīt dažādus speciālistus, skaidro likumprojekta autori.

 

Ņemot vērā minēto problēmu palīdzības sniegšanas dzīvokļa jautājumu risināšanā un izzināto situāciju republikas pilsētās, Latvijas Lielo pilsētu asociācija ir identificējusi nepieciešamos grozījumus likumā, kas saistīti ar atbalstu dzīvokļa jautājumu risināšanā personām, kuras nav sociāli mazaizsargātas.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: