Ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola, atskaitoties par pusgada laikā paveikto, kā arī informējot par nākotnes iecerēm, akcentēja nepieciešamību mazināt birokrātiju uzņēmējdarbībā un domāt par darba vietām Latvijas reģionos.

Sīkāku izklāstu un statistiku par to, cik konkurētspējīga šobrīd izskatās Latvijas ekonomika uz citu valstu fona, un, kuri ir lielākie klupšanas akmeņi ceļā uz valsts labklājību, skatieties video.

Tāpat ministre uzsvēra, ka viena no lielākajām Latvijas problēmām ir pārāk biežā ministru maiņa, izsakot cerību, ka savu iesākto varēs turpināt un novest līdz mērķim. Viena no būtiskākajām lietām, kas jānovērš – darba spējīgo cilvēku aizplūšana no valsts. Ministrijas apkopotā statistika liecina, ka ik gadu Latviju pamet aptuveni 40 tūkstoši iedzīvotāji, kas ir viena Latvijas pilsēta. Turklāt vienam strādājošām jāuztur aptuveni divi līdz divi ar pusi pensionāru. Vislielākais samazinājums ir tieši darbaspējīgo cilvēku kategorijā.

Starp būtiskākajiem jau paveiktajiem darbiem Reizniece – Ozola minēja EXPO projekta apturēšanu, kas draudēja ar piecu miljonu valsts kases eiro nesaimniecisku izmantošanu, kā arī korekcijas nākamā perioda Eiropas savienības fondu līdzekļu apguves programmās. Panākts, ka arī turpmākos piecus gadus uzņēmēji varēs saņemt atbalstu ražošanas iekārtu apguvei, gan arī eksporta garantijas. Nesaudzīgus vārdus ministre velta Latvijas komercbankām, atklājot, ka tās šobrīd nekreditē Latvijas tautsaimniecības attīstību un pretēji banku solītajam, arī Saeimas deputātu piekāpība «nolikto atslēgu principa» jautājumā, šo kreditēšanu nav veicinājusi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: