Galvenais risks Laimdotas Straujumas (V) valdības stabilitātei ir saistīts ar politisko cīņu "Vienotības" iekšienē, tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs, Latvijas valdības koalīcijā ietilpstošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ilggadējais premjera kandidāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs vispirms atgādināja, ka jau iepriekš ir noraidījis izskanējušās spekulācijas par ZZS ambīcijām drīzumā iegūt premjera amatu. Pēc Lemberga teiktā, valdības stabilitāti var apdraudēt pavisam citi faktori.

"Es domāju, ka galvenais risks valdībai ir tas, vai Straujumas kundze spēs paciest un cik ilgi viņa to spēs - "Vienotības" iekšienē notiekošo politisko cīņu un ļauno un labo spēku meklējumus, raganu medības. Kad medī raganas, tad nekāds produktīvs darbs nav iespējams, un valdības vadītājai, protams, tas ļoti kaitē," atzina Lembergs.

Otrs svarīgs faktors, pēc Lemberga teiktā, ir 16.martā gaidāmie latviešu leģionāru piemiņai veltīti pasākumi un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvošo valsts amatpersonu iespējamā dalība tajos. Pēc Lemberga teiktā, nacionālās apvienības svaru kausos lielā mērā būšot viņu principi un dalība koalīcijā, ieņemamie amati. "To mēs visu redzēsim. Skaidrs, ka amerikāņiem tāda demonstrācija nepatīk, un tas gala rezultātā var būt zināms spriedzes avots arī koalīcijā starp "Vienotību" un nacionālo apvienību. Protams, ja nacionālās apvienības redzamākie politiķi uzskatīs, ka amati ir svarīgāki nekā viņu principi, tad nekas nenotiks - tad viņi neies [gājienā pie Brīvības piemiekļa], vai arī viņi ies, pieņemsim, pie Baltā krusta Ventspilī," teica Lembergs.

Vēl viens faktors, ka teorētiski varētu ietekmēt valdības stabilitāti, pēc Lemberga teiktā, ir Straujumas iespējamais nogurums "no presinga katru dienu, ilgām darba stundām un daudz visādiem kontaktiem, prezentācijām, tikšanās."

Kā ziņots, Lembergs iepriekš norādījis, ka ZZS nav vēlmes vājināt koalīcijas partneru un Ministru prezidentes pozīcijas. Ventspils mērs norādīja, ka nav apspriests jautājums par ZZS vēlmi drīzumā iegūt valdības vadītāja amatu un par pašreizējās ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas ("Latvijai un Ventspilij") virzīšanu šim amatam.

Lembergs norādīja, ka varot skaidri pateikt - ne ar Reiznieci-Ozolu, ne pašā ZZS nekad nekāds tamlīdzīgs variants nav apspriests. Ventspils mērs izteicās, ka šādas runas, kas esot mīti un spekulācijas, producējot "sorosisti".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: