16. jūlijā plkst. 11 Popes kultūras namā notiks Amatmājas telpas atvēršana. Popes kultūras nama vadītāja Indra Grosbārde attīstīja šādu ideju, lai vietējiem amatu meistariem, rokdarbniekiem, pērļotājiem, kulinārijas meistariem un citiem iedzīvotājiem būtu iespēja īstenot savam interesēm atbilstīgas aktivitātes, papildinot zināšanas un prasmes un pamācot tās citiem.

Lai to varētu paveikt, bija nepieciešana atsevišķa telpa, kurā ir izvelkams galds, vaļējs plaukts, krēsli, virtuves iekārta, elektriskā plīts un cepeškrāsns, arī ledusskapis un tvaika nosūcējs.

 

Uz Amatmājas telpas atvēršanu aicināti visi Popes iedzīvotāji, kas tiks cienāti ar svētku kūku. Indra Grosbārde priecātos, ja pasākuma viesi uzdāvinātu nelielus virtuves piederumus: "Es ļoti gribētu, lai Amatmājas telpas aktīvi izmantotu Popes pamatskolas audzēkņi, jo jaunajai paaudzei ir jāapgūst dažādas amatniecības prasmes, kas ir būtiska kultūras mantojuma daļa. Mums ir saimnieces, kas var iemācīt siet sieru vai cept sklandraušus un pīrāgus, ir amatnieks, kas var parādīt, ka izgrebt karotes un uzpīt grozus. Amatmājas telpas būs īsta vieta, kur jaunajai paaudzei satikties ar dzīvesgudriem popiņiem un amatniekiem no citiem pagastiem."

 

Amatmājas telpu iekārtošanas kopējās izmaksas – 2298.98 eiro, Eiropas Savienības finansējums – 1709.98 eiro, pārējā summa – Ventspils novada pašvaldības finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: