Vārvē, centrā pie bērnu laukuma, notika pirmie Ventspils novada Bērnu svētki "Nāc zaļā pļavā!". Pasākumu vadīja Vārves pagasta bērnu teātra pulciņa dalībnieki.

Koncertā piedalījās ritma deju grupa no Usmas, 1.–4. klašu ansamblis un sporta deju kolektīvs no Ugāles. Uzstājās arī pirmsskolas izglītības iestādes "Zemenīte" audzēkņi no Popes, Piltenes modes un ritma deju grupa un soliste Marta Matisova, Tārgales pagasta līvu folkloras kopa "Piški kāndla", bērnu teātra pulciņš un ritma deju grupa no Zlēkām, bērnu ritma grupa no Zirām, bērnu teātra pulciņš no Jūrkalnes un folkloras kopa "Maģie suiti", 1.–4. klašu ansamblis no Užavas, Vārves bērnu tautas deju kolektīvs un folkloras kopa "Vēlava".

 

Notika rotaļas, kā arī bija pieejamas radošās darbnīcas un galda hokejs, varēja apgleznot sejas, iesaistīties loka šaušanā.

 

Apskati foto!

 

Pasākuma idejas autore, Vārves pagasta kultūras darba organizatore Inga Berga, saka: "Pirms izlemt par labu kādam pasākumam, ko pieteikt Ventspils novada pašvaldības kultūras projektu konkursā, vienmēr piedomāju pie tā, kāds pienesums būs visam novadam, ne tikai vienam pagastam. Tā kā senioriem novadā jau ir kopīgi pasākumi, kuru organizēšanai arī izmantoti pašvaldības projektu konkursos iegūtie līdzekļi, bet pieaugušajiem amatierkolektīvu dalībniekiem ir Vasarsvētku koncerts, nolēmu rīkot Bērnu svētkus, jo līdz šim bērnu kolektīvi ir tikušies skatēs, nevis atpūtas un iepazīšanās pasākumā. Es domāju, šādi svētki varētu būt ļoti laba motivācija bērniem aktīvāk iesaistīties skolās un kultūras namos rīkotajos pulciņos."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: