28. jūlijā Piltenē, Skolas ielā 3a, ikviens interesents tika aicināts apskatīt automašīnu, paredzētu kvalitatīvas palīdzības sniegšanai vientuļiem un veciem cilvēkiem un personām ar īpašām vajadzībām viņu dzīves vietā.

Apskati foto!

 

Šādu pakalpojumu Ventspils novadā nodrošina Latvijas Samariešu apvienības pārstāvji.

 

Samariešu apvienības Ventspils novada nodaļa darbu uzsāka jūnijā, sākotnēji piedāvājot iedzīvotājiem iespēju izmantot drošības pogu, kas ļauj saņemt palīdzību visu diennakti. Pagaidām interesi par drošības pogām izrādījušas 24 personas, iedzīvotāji gaida arī jauno samariešu mašīnu, jo tā būtiski atvieglos viņu sadzīvi. Novadā ir vismaz 200 cilvēku, kuriem nepieciešams kāds no pakalpojuma "Samariešu aprūpe mājās" veidiem.

 

Pēc Samariešu apvienības pasūtījuma ir saņemtas piecas īpaši aprīkotas automašīnas, kurās izveidots pārvietojams aprūpes birojs ar autonomās strāvas ģeneratoru, dušu ar silto un auksto ūdeni, tualeti, gāzes plītiņu, ledusskapi, veļas mazgājamo mašīnu, aprīkojumu pēdu kopšanai un matu griešanai. Ventspils novads ir viens no pieciem Latvijas reģioniem, kurā kursēs samariešu palīdzības mašīna. Tās izmanto arī Jelgavas, Skrundas, Balvu un Smiltenes pusē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: