Šo sestdien, 27. jūlijā, svētkus svinēs četros Ventspils novada pagastos – Ancē, Tārgalē, Vārvē un Zirās.

Ancē notiks svētku gājiens. Pēc gājiena Ances estrādē izskanēs koncerts Skaista mana tēva sēta!, kurāpiedalīsies pašdarbnieki un tiks godināti paši mazākie ančiņi. Būs tirgošanās un loterija, izstāde Iz vecmāmiņas pūra lādes, piepūšamās atrakcijas bērniem, motokluba paraugdemonstrējumi, sporta spēles, lauku labumu izsole. Vakara koncertā dziedās Kitija Vīgupa un Aija Dūmiņa. Balli spēlēs Nakts ziņas. Plkst. 22 sievas un vīri skries augstpapēžu kurpēs, bet pirms pusnakts ar gaismas lukturīšiem Ancei tiks nodots sveiciens vārdadienā.

Tārgalē pagastu svētku moto šogad būs Tik skaista diena! Visas dienas garumā Tāgalē notiks sporta spēles, būs tradicionālā mašīnu stumšana. Acis varēs priecēt izstādēs Pērļu pasaule (būs arī pērļotāju šovs) un Prieks darīt un radīt. Notiks muzikāla brīvdabas izrāde Zelta kokle. Pļavā pie stadiona darbosies brālis Ivars ar savu komandu. Tārgalē varēs sastapt arī šova Zelta ķepa finālisti Zāru, bērniem būs piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas. Vakara koncertā uzstāsies Sabīne Berezina, bet balli spēlēs grupa Ilmārs un Arnis.

Savukārt jau plkst. 5 Zūrās ar makšķerēšanas sacensībām sāksies Vārves pagasta svētki. Dienas vidū pie pasta svētku dalībnieki pulcēsies gājienam. Vēlāk būs rokdarbu izstādes Protu, varu, daru atklāšana, bet pie muzeja tiks svērti lomi un uzklausīti makšķernieku stāsti. Būs arī suņu šovs un adžiliti paraugdemonstrējumi. Plkst. 16 amatierteātris Vārava izrādīs Īsto dzīvi. Pēc tam būs triāla kluba Karters paraugdemonstrējumi, dziedās jauktais koris Kaiva, būs Popiela, uzstāsies aktieru grupa Aģenti, protams, neiztiks arī bez sportošana un našķošanās, bet balli spēlēs grupa Ēna.

Ziru pagastu svētkus kuplinās amatierteātra izrāde, Stieņu supermeni brāļi Andrejs un Alberts Kozlovi, Liepājas teātra aktieru grupa Aģenti. Notiks svētku gājiens, Popiela, atrakcijas bērniem, pērļotāju šovs, sēņu izstāde, šaušana ar loku, pusdienas Līgas ķēķī, svētku kliņģeris un salūts. Balli spēlēs muzikanti no Jūrkalnes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: