„Inovācijas busiņu” ir izveidojusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Banku augstskolu un tas savu ceļu pa Latviju sāka jau 2011. gada maijā.

„Inovācijas busiņā” ir izvietota interaktīva ekspozīcija, kas viegli uztveramā veidā popularizē dabas un dzīvības zinātnes, interesantus tehnoloģiskos risinājumus, inovācijas būtību un daudzpusīgumu ar mērķi rosināt tehnoloģisko jaunradi, inovatīvu domāšanu un inovatīvu darbību Latvijas sabiedrībā.

Ekspozīcija jau ir demonstrēta dažās izglītības iestādēs, bet š.g. 15. maijā no plkst. 9.00 līdz 12.00 visiem interesentiem būs pieejama Ventspils novada, Ugāles vidusskolā.

Busiņa apmeklētāji varēs aplūkot ne vien tajā izvietotos eksponātus, bet arī eksperimentēt paši, turklāt Banku augstskolas, Dabas muzeja un Cietvielu fizikas institūta eksperti izskaidro saikni starp dabas likumiem un jaunu produktu radīšanu. Ekspozīcijas demonstrācijas laikā tiek sniegta informācija par inovatīviem produktiem, kas radīti veiksmīgākajos Latvijas uzņēmumos. Ekspozīcijas apmeklējums ilgst 45 minūtes un ir bez maksas.

7.klases skolnieks no Valkas Ivo Meļņiks pēc mobilās ekspozīcijas apmeklējuma saka: „Šeit noteikti ir daudz interesantāk, nekā stundu pavadīt, sēžot klasē!”

Mobilās ekspozīcijas izbraukumi paredzēti līdz 2012. gada beigām. Papildus informācija par Mobilās ekspozīcijas demonstrējumiem mājas lapā: www.inovacijasbusins.lv

Projekts tiek īstenots un finansēts darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājuma 2.3.1.2.aktivitātes “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros, lai nodrošinātu Eiropas Savienības fondu projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” īstenošanu.

Foto: inovacijasbusins.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: