Kurzemes apgabaltiesa šodien krimināllietā par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem izvērtēs divu apsūdzēto lūgumus mainīt viņiem piemērotā drošības līdzekļa nosacījumus.

Abiem apsūdzētājiem drošības līdzeklis ir policijas uzraudzības, bet viņi lūguši tā nosacījumus mainīt uz vieglākiem. Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja Silva Reinholde informēja, ka lietu pēc būtības tiesa turpinās skatīt 2.aprīlī, kad turpinās nopratināt lieciniekus, starp kuriem ir tādi, kas dažādu iemeslu dēļ nebija ieradušies uz sēdi iepriekš.

Kā ziņots, viens no apsūdzētajiem ir futbola kluba "Ventspils" direktors Sergejs Barkovskis, kuru policija aizturēja 2010.gada martā aizdomās par izspiešanu personu grupā. Barkovskim vēlāk tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Apsūdzēts arī Rasuls Eļmurzajevs, Nikolajs Grišuņins, kurš ir viens no Latvijas labākajiem bokseriem, un Sergejs Fetiskins, liecina informācija Latvijas tiesu portālā.

Grišuņinam un Fetiskinam apcietinājums kā drošības līdzeklis netika piemērots.

Kurzemes apgabaltiesa vēlāk mainīja drošības līdzekli diviem apsūdzētajiem - Barkovskis un Eļmurzajevs ir atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu.

Kā informēja advokāts Ēriks Štālbergs, par Eļmurzajevu samaksāta drošības nauda - 30 000 latu, par Barkovski - 35 000 latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: