Februāra sākumā ar koncertu Pārventas bibliotēkā uzstāsies Natālija Franceva un Jūlija Rogačevska, kā arī varēs apskatīt mākslinieces Ritas Blaževicas darbu izstādi.

Ceturtdien, 2. februārī plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā uzstāsies Pētera Čaikovska Maskavas Konservatorijas studente Natālija Franceva (vijole, pasniedzēja Maija Gļezarova) un  aspirante Jūlija Rogačevska (klavieres, pasniedzēja profesore Vera Gornastajeva).


Bet 3. februārī plkst. 18.00 bibliotēkā uzziedēs dažādu krāsu ziedi, jo tiks atklāta mākslinieces Ritas Blaževicas darbu izstāde. Izstāde veltīta ziediem, kas dominē mākslinieces darbos un aizrauj ar savu skaistumu, smaržu un dvēseli.

„Pasakains ir ziedu krāšņums dabā no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Kā te var būt cilvēks vienaldzīgs? Tāda krāsu un formu daudzveidība un smaržu burvība! Tas viss pārņem savā varā, tāpēc skatos uz visu to ar sajūsmu. Un ir tā, ka sāp sirds: cik skaisti ir ziedi dārzā un vāzē, bet drīz tie pārziedēs, novītīs un to vairs nebūs. Tad gribas man mirkli apstādināt, un es ar prieku ķeros pie otas…” stāsta māksliniece Rita Blaževica.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: