Noslēdzies balsojums par Ventspils bibliotēkas simpātiju balvu starp „Latvijas literatūras gada balvai 2010” izvirzītajiem darbiem. Šo balvu iegūs Vilis Lācītis par darbu “Stroika ar skatu uz Londonu”.

Viļa Lācīša romāns par viesstrādnieku gaitām Anglijā “Stroika ar skatu uz Londonu” ir autora debija literatūrā. Romāna lasītājus gaida gan pārsteigumi, gan krimināla intriga, gan nopietnās pārdomās balstīti ironiski un apbrīnojami sirsnīgi spriedumi par Latviju un Angliju, par latviešiem un imigrantiem.

„… cilvēki, kuri redzējuši Latviju no malas, mūsu valstī ir visvairāk vajadzīgi. Pasaule nesākas ar Daugavpili un nebeidzas ar Ventspili. Ir daudz lietu ārpus Latvijas, un, ja mēs to neapzināsimies, iespēju ietekmēt Latvijas likteni būs ļoti maz. Tomēr pats galvenais - mēs taču varam būt laimīgāki, nevis tikai dzīvot drūmumā un pelēcībā! Un, ja cilvēki, lasot manu grāmatu, kļūst priecīgāki, ir sajūta, ka esi vismaz ko jēdzīgu izdarījis, nevis tikai pieskrūvējis kādu plauktu vannasistabā, ” saka Vilis Lācītis.

Ventspils bibliotēkas simpātiju balva tiks pasniegta „Latvijas Literatūras gada balvas 2010” noslēguma ceremonijā 20.maijā Rīgā, Spīķeru koncertzālē.

 

Balsošana no 21.aprīļa līdz 18.maijam norisinājās Galvenajā bibliotēkā un elektroniski Ventspils Galvenās bibliotēkas virtuālo izstāžu galerijā. Ikviens varēja atdot savu balsi par, viņaprāt, labāko daiļdarbu trīs nomināciju grupās: „Labākais oriģinālliteratūras darbs 2010”, „Labākais ārvalstu literatūras tulkojums 2010” un „Spilgtākā debija literatūrā 2010”.

Pirmajā trijniekā vēl ierindojās Andras Manfeldes “Zemnīcas bērni” un Ingas Ābeles “Kamenes un skudras”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: