Ceturtdien plkst. 18 Pārventas bibliotēkā notiks Duo A&M jeb pianistes Akani Matsumuru un čellista Mārča Kuplā koncerts.

Koncerta programmmā skanēs Frederika Šopēna Introdukcija un polonēze brilliante čellam un klavierēm, 24 prelūdijas klavierēm, kā arī Sonāte čellam un klavierēm sol minorā.

Duo A&M jeb pianiste Akane Matsumura un čellists Mārcis Kuplais kopā muzicē kopš 2006.gada. Abi mūziķi, piedaloties dažādos starptautiskos duo un trio konkursos, izpelnījušies atzinību un popularitāti, kā rezultātā tikuši aicināti uzstāties koncertos un festivālos Šveicē, Itālijā, Japānā, ASV, Brazīlijā u.c.

Akane Matsumura dzimusi Tokušimā, Japānā. Klavieres viņa sākusi spēlēt no 4 gadu vecuma. No 1996.-1999.gadam studējusi Tokijā mūzikas vidusskolā, bet no 2001. gada līdz 2006. gadam studējusi ASV, Ņujorkas slavenajā Džuljarda skolā pie prof. Herberta Stessina, tad turpinājusi studijas Bāzeles Mūzikas akadēmijā, kur 2009.gadā ar izcilību ieguvusi Koncertdiplomu un šā gada jūnijā iegūs arī Master Solista diplomu.

Akane Matsumura ieguvusi 1.vietas dažādos prestižos Japānas klaviermūzikas un pianistu konkursos, tostarp 2003.gadā ieguvusi 1.vietu 13. ABC starptautiskajā konkursā Japānā. Par savu izcilo Šūberta sonāšu koncertierakstu disku 2009.gadā ieguvusi 2.vietu Bradshow & Buono starptautiskajā konkursā ASV. Pateicoties talantam, jaunā pianiste uzstājusies kopā gan ar Tokijas simfonisko orķestri, Osakas simfonisko orķestri (the Century Orchestra Osaka), gan kopā ar Bāzeles simfonisko orķestri, Bāzeles akadēmijas kamerorķestri, arī talantīgo čellistu Mārci Kuplo.

Mārcis Kuplais čellu sācis spēlēt no 6 gadu vecuma, bet jau no 7 gadu vecuma piedalījies dažādos festivālos, koncertos un konkursos. Ieguvis 22 balvas solo un kamermūzikas konkursos. Konkursu sasniegumu dēļ 1997.un 1998.gadā bija arī uzaicināts uz Ziemassvētku pasākumu Rīgas pilī pie Latvijas Prezidenta Gunta Ulmaņa. Mārcis čello spēli apguvis gan Rīgas 3.bērnu mūzikas skolā pie pedagoģes Lijas Sudrabas , gan arī Ventspils Mūzikas vidusskolā pie pedagoga Arimana Štrausa. Izcīnīnot otro vietu starptautiskajā Karla Davidova čellistu konkursā Kuldīgā, talantīgo čellistu ievēroja konkursa žūrijas pārstāvis pasaulslavenais, Latvijā dzimušais čellists Ivans Monigeti, kurš uzaicināja Mārci Kuplo studēt savā klasē Bāzeles Mūzikas akadēmijā Šveicē. Tur Mārcis Kuplais ieguvis gan pedagoga, gan arī Master Solista diplomus.

Savukārt no šā gada augusta viņš jau pats strādās par skolotāju Binningen-Bottmingen (Bāzeles reģ.) bērnu mūzikas skolā. Savā mūziķa karjeras laikā Mārcis Kuplais spēlējis kopā ar dažādiem orķestriem, piemēram, "Academy of St. Martins in the Fields", Bāzeles simfonisko orķestri, Cīrihes akadēmijas orķestri, Gruzijas nacionālo simfonisko orķestri, Gruzijas kamerorķestri, Rīgas kamermūzikas orķestri un Ventspils simfonisko orķestri u.c.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: