Šodien plkst. 17.00 Livonijas ordeņa pilī paredzēta Vēstures otrdiena. Lektors – Dr.hist. A. Vijups.

Ventspils muzeja vēsturnieki ir sajūsmā par daudzajiem vēstures interesentiem, kuri arī vasarā turpina interesēties par savas pilsētas pagātni, un gaida Vēstures otrdienu fanus jau rīt, 15. jūnijā, plkst.17 Livonijas ordeņa pilī.

Lai gan ģerboņi un heraldika var šķist tikai un vienīgi ar viduslaikiem un bruņiniekiem saistīta joma, Ventspils muzejs apliecina, ka tā nav! To jebkurš interesents varēs dzirdēt kārtējā Vēstures otrdienā, kad Livonijas ordeņa pilī, pie senā manteļskursteņa, varēs noklausīties lekciju par Ventspils pilsētas ģerboni no tā parādīšanās brīža līdz mūsdienām.

Tiem, kam interese par ģerboņiem un to vietu šodienas pasaulē ir lielāka, varēs uzdot arī jautājumus gan par iespējām pašiem iegūt standartiem atbilstošu un oficiāli apstiprinātu ģerboni, gan arī par to, kā šie simboli top mūsdienās un kādēļ vispār ģerbonis vajadzīgs.

Tie, kuriem nav bijusi iespēja apmeklēt pirmo lekciju, kas notika Piejūras brīvdabas muzeja Smiltnieku mājā, ir laipni gaidīti uz turpmākajām, jo vasaras abonementus varēs iegādāties jebkurā laikā lekciju norises vietā – Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pils kasē, samaksājot par vienu muzeja apmeklējumu. Katra lekcija tiks īpaši izziņota, bet detalizētāka informācija pieejama pa tālr. 63621309.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: