Piektdien, plkst. 18 Ventspils Kultūras centrā notiks folkloras kluba „Dzīvesziņa” organizēts pasākums „Cepu, cepu kukulīti, ar ko iet ciemos”

Šoreiz savu ciemkukuli Kurzemes folkloras draugiem atveduši viesi no Latgales – bērnu folkloras kopa „Ceiruleits” ( vadītāja Anna Kārkle). Klātesošie tiks iepazīstināti ar latgaliešu dziesmu, rotaļu un deju plašo klāsts, kā arī varēs klātienē vērot dažādu tradicionālo un jaunākas izcelsmes mūzikas instrumentu spēli.

Pasākumā piedalīties aicināta arī bērnu un jauniešu folkloras kustības Latvijā galvenā koordinatore Māra Mellēna, kura iepazīstinās klātesošos ar Ziemeļkurzemes bērnu un jauniešu folkloras kustības aktualitātēm.

Folkloras kopa "Ceiruleits" darbojas kopš 1990.gada. Tās darbības pamatā ir tautas tradīciju izzināšana, apgūšana un tālāka popularizēšana. Repertuāru veido galvenokārt dzimtā novada - Latgales dziesmas, mūzika, rotaļas un dejas. Kopas dalībnieki regulāri piedalās dažādos sarīkojumos, kā arī folkloras festivālos "Pulkā eimu, pulkā teku", "Baltica " , "Starptautiskajā masku tradīciju festivālā". „Ceirulīša” sniegums priecējis klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī pārējās Baltijas valstīs, Itālijā, Somijā, Polijā, Vācijā, Zviedrijā, Ungārijā, Japānā, Austrālijā, ASV, Kanādā, Brazīlijā, Meksikā , Ēģiptē, Venecuēlā, Malaizijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: