Piektdien, 21. aprīlī, plkst. 19.00 Pārventas bibliotēka aicina noklausīties leģendāro mīlasstāstu starp somu dziedātāju un latviešu glezniecības klasiķi „Ellija Forsele un Janis Rozentāls” soprāna Evijas Martinsones un pianistes Agneses Egliņas sniegumā.

Koncerta galvenā varone ir Ellija Forsele. Koncertstāsts no viņas skatpunkta vēsta par abu mākslinieku dzīvi, Latvijas un Somijas vēsturi, laikabiedriem un pieredzēto. Stāstījums skan caur Ellijai tuvajām somu un latviešu, kā arī iemīļotāko komponistu dziesmām. Lai precīzāk atklātu dižā somu mecosoprāna personību, Evijas Martinsones un Agneses Egliņas duetā klausītāji dzirdēs arī dziedātājai tuvo komponistu Hendeļa, Mocarta, Šūmaņa, Grīga mūziku, Alfrēda Kalniņa un Emīla Dārziņa dziesmas. Kā skaists akcents izskanēs ievērojamās latviešu komponistes Lūcijas Garūtas klavierprelūdijas.

Latvijas Nacionālās operas un baleta soprāns Evija Martinsone absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (LMA). Paralēli studijām aktīvi piedalījusies Operstudijas Figaro iestudējumos un papildinājusi prasmes meistarklasēs pie Margretas Honigas, Barbru Marklundas-Pētersones, Stjuarta Stretforda un Paolo de Napoli, kā arī aktiermeistarības klasēs pie Annas Eižvertiņas un Pētera Krilova. Kopš 2007.gada Evija Martinsone ir LMA pasniedzēja. Saņēmusi vairākus apbalvojumus- Teātra balvu 2005 kategorijā Gada debija, Paula Saksa balvu, Latvijas Gāzes balvu kā labākā operas soliste 2011./2012. gada sezonā.

Pianiste Agnese Egliņa beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (LMA) klavieru nodaļu, ar Šveices valdības stipendiju stažējusies Cīrihes Mūzikas augstskolā pie profesoriem Ekarta Heiligersa un Daniela Fiotera. Ieguvusi LMA Gada balvu jaunajam mūziķim, laureātes titulu Yamaha 9. Starptautiskajā pianistu – koncertmeistaru konkursā Birmingemā (Anglijā) un vairākos starptautiskajos pianistu – koncertmeistaru konkursos Lietuvā, saņēmusi diplomus kā labākā koncertmeistare starptautiskos konkursos Baltijas valstīs, Somijā, Slovākijā, Polijā, Vācijā u.c. Viņa sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, kamerorķestri Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio kori.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: