3.augustā, plkst.18:00 Ventspils Pārventas bibliotēkā atklās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesora, rektora un ainavista Alekseja Naumova personālizstādi "Pasaules pilsētas".

Portretēto ainavu vidū būs atrodamas gan pasaules metropoles, gan Eiropas vēsturiskās pilsētas ar tām raksturīgo arhitektūru, īpašo gaismu un noskaņu, kā arī darbi, kas gleznoti pašā Ventspilī un glabājas Ventspils muzeja kolekcijā.

Gleznas skatītāju vedīs ceļojumā uz Parīzi, Ņujorku, Burano Venēcijā, Ventspili, Nicu un neskaitāmiem citiem māksliniekam tuviem galamērķiem. Ekspozīcijā redzamas mirkļa fiksācijas dabā, dinamiskā atmosfērā ar brīvu otas pieskārienu. Paralēli gleznošanai mākslinieks veic arī procesa videofiksāciju.

Naumovs ir latviešu mākslinieks, kura glezniecību raksturo krāsas nozīmība. Viņš absolvējis LMA Monumentālās glezniecības nodaļu. Strādājot LMA, mākslinieks regulāri piedalās nozīmīgās vietēja un starptautiska mēroga norisēs - izstādēs, simpozijos, apmaiņas programmās. Būdams viens no pazīstamākajiem latviešu mūsdienu māksliniekiem, viņš veidojis vairāk nekā 60 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs, kā arī piedalījies vairākos desmitos grupu izstāžu. 2013.gadā Naumovs tika nominēts "Purvīša balvai", ir saņēmis Latvijas un ārvalstu apbalvojumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: