No 29. līdz 31. jūlijam jau piekto gadu Ventspilī risinājās starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls Ghetto Games.

29. jūlijā tika aizvadīta pirmā Ghetto Games festivāla diena, kurā dažādos ekstrēmajos sporta veidos notika gan treniņi, gan kvalifikācija sestdien paredzētajām sacensībām. Vakaru noslēdza pavisam īpašs pasākums - Ghetto brīvrunu baltls, kurš viennozīmīgi tika atzīts par līdz šim labāko Latvijā notikušo brīvrunu batlu.

Lielajā prospektā risinājās motociklu treniņš sestdien paredzētajam Ziemeļeiropas čempionātam streetbike freestyle “Kurland Stunt 2016”.

Turpat netālu, bija iespējams vērot līdz šim nepieredzētas Starptautiskās BMX Street sacensības un BMX Flatland paraugdemonstrējumus. Ārvalstu dūži - 1. vietas ieguvējs Mike Curley un 2. vietas ieguvējs Jordan Godwin pierādīja, kāpēc viņi ir slavenības visā pasaulē, tomēr liels prieks arī par Latvijas dalībnieku sniegumu. Kā uzsver BMX sacnsību organizators Toms Siliņš: “BMX Street ir ļoti tehnisks sporta veids un uzvaru gūst tas, kurš attiecīgajā dienā ir vislabākajā formā - to pierādīja trešās vietas ieguvējs Rytis Antanavičius no Lietuvas - tas ir liels sasniegums iegūt 3. vietu šāda mēroga sacensībās.”

30. jūlijā tika aizvadīta Ghetto Games festivāla kulminācijas diena, kurā piedalījās arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Visu dienu uz Lielā prospekta norisinājās Ziemeļeiropas čempionāts streetbike frīstailā “Kurland Stunt 2016”, kurā uzvarēja viens no ekstrēmākajiem braucējiem pasaulē - Jona Vatanens (Joona Vatanen). Šova ietvaros stunt braucējs Andris Grīnfelds izpildīja lēcienu pāri Ventspils mēram Aivaram Lembergam un Raimondam Elbakjanam.

Starptautiskajā Ghetto Basket ielu basketbola turnīrā, kurā piedalījās komandas no Latvijas, Itālijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Polijas, kā arī 5 PRO grupas specīgākās Latvijas komandas, uzvarēja komanda "Viss.lv", kuras sastāvā bija divi ventspilnieki – Dāvis Čoders un Kārlis Lasmanis. Finālspēlē “Viss.lv” pārspēja Lietuvas komandu “Viena Kasa”. Dāvis Čoders tika atzīts par basketbola turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Starptautiskajās BMX Park sacensībās uzvarēja Džeks Klārks (Jack Clark) no ASV, bet labāko pašmāju braucēja titulu saņēma Tomass Grīnbergs. Kā norādīja galvenais BMX sacensību organizators Toms Siliņš: "Viss noritēja vareni. Katru gadu mani pārsteidz tas, ko mūsu ārvalstu ciemiņi dara Ventspils skeitparkā. Teikšu vienu - tiesnešiem bija ļoti grūts darbs."

Ventspils skeitparkā norisinājās Starptautiskās inline skrituļslidošanas sacensības, kurās uzvarēja Romāns Abrate (Roman Abrate) (Francija), bet finālā piedalījās un 5.vietu izcīnija Toms Slukins.

Ghetto Floorball turnīrā cīnījās 8 TOP komandas un uzvarēja komanda no Ogres ar nosaukumu “Mafiozo”.

Ghetto Futbolā 2. vietā - Ventspils komanda SPA Ventspils (Maksims Neimonts, Aleksejs Steržanovs, Artūrs Sonecs, Kirils Slavikovs).

Starptautiskajās skeitborda sacensībās piedalījās ap 40 braucēju no Latvijas, Igaunijas, Somijas un Vācijas. Tajās uzvarēja Jaki Džonatans Pirtila (Jaki Jonatan Pirtila) (Somija), un ar paraugdemostrējumiem uzstājās arī ventspilnieks Madars Apse, kurš uz skrituļdēļa brauca nostājies uz rokām!

Ghetto Dance starptautiskās hip-hop deju sacensībās uzvarēja dejotājs ar pseidonīmu Roška (Rochka) (Francija) un Sandra Klastauskaite (Lietuva). Tāpat visu dienu Ventspils apmeklētājus iepriecināja aktīvās atpūtas, tirdzniecības stendi un aktivitātes bērniem. 

Apmeklētājus iepriecināja arī motoparaplanieristu paraugdemonstrējumu lidojumi.

31. jūlijā tika aizvadīta pēdējā Ghetto Games festivāla diena. Tās ietvaros Ventspils Piedzīvojumu parkā “Ghetto Wake battle 2016” laikā pulcējās rekordliels dalībnieku skaits PRO grupā - 17 braucēji. Savukārt par starptautisko BMX Dirt sacensību uzvarētāju kļuva ventspilnieks Viktors Kronbergs.

Ventspils lepnums Viktors Kronbergs pierādīja, ka BMX Dirt sacensībās viņam konkurentu nav. Otro vietu ieguva Viktors Salazars (Victor Salazar( (ASV), trešais bija Mārtins Rantes (Marin Rantes) (Horvātija).

FOTO:

GHETTO GAMES 1.diena - BMX

GHETTO GAMES 1.diena - skūteri

GHETTO GAMES 1. diena - skrituļslidošana

GHETTO GAMES 2. diena - BMX

Ielu basketbola turnīrs

Hip-Hop deju sacensības

GHETTO GAMES festivāla 3. diena

Ghetto Wake battle

BMX Dirt sacensības

Ghetto Games festivāla noslēgums

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: