10. februārī plkst. 19 Ventspils Kultūras centrā izskanēs koncerts “Eksotiskās dejās”, kurā skanēs dziesmas, kas ir saistītas ar eksotiskajām zemēm.

Koncertā muzicēs Arvīds Kazlausks (saksofons) un “Sinfonietta Rīga” pūtēju kvintets – Ilona Meija (flauta), Guntis Kuzma (klarnete), Pēteris Endzelis (oboja), Artūrs Šults (mežrags), Jānis Semjonovs (fagots). Programmā – Pakito D'Riveras, Marka Ešēna, Ferenca Farkaša, Žana Fransē, Dariusa Mijo, Jēkaba Nīmaņa skaņdarbi.

 

Šajā koncertprogrammā “Sinfonietta Rīga” pūtēju kvintets, kurš piecu gadu darbības laikā sevi ir apliecinājis kā lielisks kameransamblis, satiekas ar Latvijā jau ilgu laiku dzīvojošo lietuviešu saksofonistu Arvīdu Kazlausku. Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt gan oriģinālmūziku, kas rakstīta tieši šādam neierastam instrumentu sastāvam, gan arī vairākus aranžējumus. Koncertprogrammas konceptuālo pamatu veido skaņdarbi, kas tādā vai citā veidā ir saistīti ar eksotiskajām zemēm. Koncertā netrūks ar interesantiem ritmiem piepildītas mūzikas, kur saksofonu dzirdēsim gan solista, gan arī līdzvērtīga pūšaminstrumentu ansambļa dalībnieka lomā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: