24. janvārī plkst. 17:00 Rīgas Krievu teātris ventspilniekiem piedāvā izrādi "Graņonka” - daudzšķautņainu stāstu par alkohola lomu cilvēka dzīvē.

Izrādes pamatā ir dažādas situācijas, kas ikvienam zināmas ne tikai no literatūras un kino. Izrādes varoņi – vienkārši cilvēki, tāpēc arī situācijas, ko izspēlē aktieri, ir kā no dzīves rakstītas. Visās ainās tā vai citādi klātesošs ir alkohols. Taču stāsts jau nav par to, bet par cilvēkiem, kas kādā brīdī saka: „Vai iedzersim?”.

 

Improvizācija, aktieru vērojumi, personiskie stāsti – pati dzīve kļuvusi par izrādes dramaturģijas pamatu. Un aktieri katru epizodi ik reizi izdzīvo kopā ar saviem personāžiem. Tāpēc mainās replikas, intonācijas, žestu valoda. Izrāde ir tikpat neatkārtojama, cik neatkārtojama ir pati dzīve.

 

„Ikvienam ir kaut kāds „kontakts” ar alkoholu, katram ir ko teikt par šo tēmu – par alkohola būtību, par tā lomu un vietu cilvēka dzīvē. Pat tiem, kuri nevēlas runāt par to, jo iespaidi par „kontaktu” ir negatīvi. Alkohola būtību nav iespējams parādīt kā kaut ko patstāvīgu, abstraktu; tā atklājas cilvēku attiecību telpā – brīvas izvēles veidā.

 

Mēs visi kopā sacerējām šo izrādi. To veido etīdes – gan smieklīgas, gan skumjas –, monologi, dialogi, muzikāli priekšnesumi. Visi kopā arī pārliecinājāmies, kas skan ticami, kas ne pārāk ticami. Katrs no aktieriem izspēlē vairākus tēlus, un, protams, tas neatvieglo uzdevumu, toties piešķir jaunas šķautnes mūsu eksperimentam. Kas no tā visa ir sanācis, un ko mēs vēlējāmies pateikt – lai skatītājs izvērtē pats.” /Elmārs Seņkovs, režisors/

 

Izrādi sacerēja un spēlē - Jekaterina Frolova, Dana Čerņecova, Aleksandrs Maļikovs, Aleksejs Korgins, Jurijs Djakonovs.

 

Režisors - Elmārs Seņkovs, režisora asistents - Dmitrijs Petrenko, scenogrāfs un gaismu mākslinieks - Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece - Krista Dzudzilo, dramaturģijas konsultants - Jānis Balodis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: