Otrdien, 15. decembrī plkst.17 Paula Spridzāna mākslas un personības cienītāji tiek aicināti uz tikšanos Ziemas dārzā, 3.stāvā.

Visām smalkām ēkām reiz bija savi ziemas dārzi un no 10.decembra tāds ir arī Ventspils Livonijas ordeņa pilij, -Paula Spridzāna izstāde Ziemas dārzs.

Metālmākslinieks, koktēlnieks, gleznotājs,- trīs labās lietas apvieno “mākslas meistars” Pauls Spridzāns, kura radošās izpausmes arī atrodas starp trim pilsētām- Liepāju, Rīgu un Ventspili.

 

Liepājas muzejā, par godu mākslinieka jubilejai, oktobrī tika izveidota izstāde Dimensijas, daļa, no kuras patlaban skatāma Ventspilī, Livonijas ordeņa pilī. Izstādē Ziemas dārzs mājvietu atradušas galvenokārt koktēlniecības mazās formas.

 

P.Spridzānam izdodas radīt pievilcīgus un paijājamus darbus, pret kuru silto plastiku grūti noturēties. Ziemas dārzā eksponēti svečturi, kompozicionālas grupas ar retrospektīvu ievirzi, taču centrālā vieta izstādē atvēlēta apjomīgajam Modificētajam dārzam, kas simbolizē gan nepakļāvīgo mākslinieka dabu, gan ironiju par urbanizēto vidi. Paula Spridzāna darbiem, neraugoties uz nacionāli romantisko noskaņu (Piejūra, Kuršu krusts), piemīt arī vīrišķīgs humors un materialitātes valdzinājums (Divas Saules Jaunavas zvaigznājā).

 

Tikšanās ar mākslinieku Paulu Spridzānu 15.decembrī plkst.17 izstādē Ziemas dārzs Livonijas ordeņa pilī.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: