Svētdien, 25. oktobrī, plkst. 13.00 Ventspils Kultūras centrā notiks folkloras svētki Krišjāņa Barona piemiņai „Dainu ceļš no Dainu skapja”. Uz tradicionāli sirsnīgu tikšanos interesentus aicina folkloras kopa „Laipa”.

Šogad Krišjānim Baronam aprit 180 gadi. Ventspilī jau kopš 1998. gada Dainu tēvu godina oktobra pēdējā svētdienā. Ik gadu piemiņas pasākuma tēma ir saistīta ar tradicionālo dziedāšanu, un šogad pasākuma veidotāji atvērs Dainu skapja atvilktnes, kurās iegūlušas Kurzemē un Latgalē pierakstītas dziesmas.

 

Pasākumā piedalīsies folkloras kopas „Laipa” draugi no Ventspils novada – „Sītava”, „Urdava”, „Kāndla”, kā arī ciemiņi no Latgales – Mežvidus folkloras kopa un Mežvidus tautas deju grupa „Bitīt’ matos”.

 

„Latgalieši un „Laipa” šovasar kopā pavadīja neaizmirstamus brīžus festivāla „Baltika 2015” norisēs Feimaņu ciemā,” atklāj folkloras kopas „Laipa” vadītāja Ligita Vaļuka. „Tā ventspilniekiem ir unikāla iespēja – paklausīties un paskatīties, kas notiek austrumu malā. Tā sākot, „Daugav’s abas malas mūžam nesadalās”.”

 

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: