Starptautiskajā folkloras festivālā Baltica 2015, kas norisināsies Vidzemes un Latgales pusē no 15. - 19. jūlijam piedalīsies arī vairākas Ventspils un novada folkloras kopas.

Uz vērienīgo sadziedāšanos dosies Sītava no Puzes (vadītāja Lienīte Čače), Pūnika no Popes (vad. Ligita Lukševica), Kāndla no Tārgales (vad. Ilga Porniece), Pilltīn no Piltenes (vad. Nelda Matisova) un Maģie suiti no Jūrkalnes (vad. Ilga Leimane).

 

Rīgā, pasākumā pie Latvijas Nacionālās operas, kur notiks novadu sadziedāšanās, dziedās arī folkloras kopa Urdava (vad. Zane Venžega) no Ugāles. Savukārt Ventspils pilsētu festivālā pārstāvēs folkloras kopas Laipa (vad. Ligita Vaļuka), Rotaļnieks (vad. Ināra Salava) un krievu folkloras kopa Zdravica (vad. Natālija Cinkmane).

 

Starptautiskais folkloras festivāls norisināsies no 15. līdz 19. jūlijam Rīgā, Rēzeknē, Dikļos un citviet. Tajā piedalīsies ap 3500 dalībnieku – 204 Latvijas folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi, muzikanti, stāstnieki, lietišķās mākslas meistari, amatnieki, kā arī ārvalstu viesi. Festivāla tēma būs Mantojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: