2015. gada 11. martā Kuldīgā notika vokālās mūzikas konkurss „Balsis 2015”, kurā piedalījās 23 kolektīvi no Kurzemes reģiona.

Konkursu vērtēja žūrija: J.Grigalis diriģents, pedagogs, tautas mūzikas instrumentu ansambļu speciālists; I.Nelsone –mūzikas pedagoģe, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas metodiķe un lektore; M.Puriņa–mūzikas pedagoģe, Lielvārdes mūzikas skolas direktore,vokālās grupas „Anima Solla” vadītāja, Latvijas vokālo ansambļu asociācijas eksperte; A.Strikaite –Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece, projekta vadītāja.

 

No mūsu pilsētas uz konkursu devās četri kolektīvi: Ventspils Jaunrades nama vokālie ansambļi „Mazie pipari” un „Lielie pipari”, skolotāja Marita Koha,iegūstot 2.pakāpes diplomus, Ventspils Centra sākumskolas 4.klases vokālais ansamblis, skolotāja Rita Vēverbrante un Ventspils pilsētas domes Kultūras centra vokālais ansamblis „Mazā prinča planētas”,skolotājas Anitra Niedre un Rudīte Tālberga, saņemot Augstākās pakāpes diplomus. Žūrijas komisija, noklausoties un izvērtējot 2.kārtas dalībnieku sniegumu visos novados, kā arī ņemot vērā kolektīva repertuāra izvēli,ieteiks dalībniekus XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Tautas mūzikas koncertam, kurš notiks 8.jūlijā Koncertzālē „Rīga”. Līdz 2015.gada 1.aprīlim tiks paziņoti arī 3.kārtas – fināla konkursa, kurš notiks 9.maijā Bērnu un jauniešu centrā „Laimīte”, Rīgā, dalībnieki. Iespējams, ka kāds no Ventspils kolektīviem arī varēs piedalīties šajos pasākumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: