8. martā plkst. 16.00 teātra nams “Jūras vārti” ielūdz Ventspils daiļās dāmas uz īpašu svētku koncertu, kas vienlaicīgi būs arī pirmais Kamerkora “Ventspils”, Ventspils kamerorķestra un Ventspils Big Band kopprojekts. Gan vokālie, gan instrumentālie solisti - Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji.

Vakara gaitā muzicēs Laura Rubīna, Sallija Taučus, Edīte Štrausa, Amanda Maržecka, Roberts Pētersons, Edvards Grieze u.c. Pie diriģenta pults Aigars Meri un Renārs Lācis.

Repertuāra stilistika ļoti plaša - sākot no "swinga" ēras līdz mūsdienām. Stundu garajā koncertprogrammā izskanēs tādi slaveni hiti kā plaši pazīstamā mīlas balāde „You are so beautiful”, pasaulslavenās ASV basketbola paraugspēļu komandas „Harlem Globetrotters” dziesma „Sweet Georgia Brown”, kā arī skaņdarbs, kas ticis atskaņots pat uz Mēness virsmas – „Fly me to the moon”.

Īpaša vieta atvēlēta latviešu komponistu daiļradei. Klausītāju priekam skanēs Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča, Kārļa Lāča un Kaspara Ansona skaņdarbi.

Turpinājumā jautājumi Ventspils Big Band vadītājam Renāram Lācim.

Uz skatuves kāps kamerkoris Ventspils, kamerorķestra stīgu grupa un VentspilsBig Band. Kā vērtē sadarbību, un kā norit mēģinājumi?

– Šis ir pirmais sadarbības projekts starp Ventspils aktīvākajiem muzikālajiem kolektīviem. Šajā projektā īpaši gribējām parādīt, ka ar vietējiem spēkiem iespējams izveidot kvalitatīvu muzikālu notikumu. Man ir ļoti liels prieks par ar jaunu sparu un enerģiju atdzimušajiem kolektīviem – kamerkori un orķestri. Esmu pārliecināts, ka sadarbība tikai vērsīsies plašumā. Šobrīd koncerta repertuāru studējam atsevišķi. Jau jaunnedēļ paredzēti kopmēģinājumi, tad visu liksim kopā.

 

Koncertā dzirdēsim dažādus mūzikas žanrus (džezu, blūzu, svingu u.c.), kurš no tiem mūziķiem prasa vislielāko piepūli jeb ir sarežģītākais? Un kā ar pārsteigumiem sievietēm 8. martā?

– Koncerta ideja – sieviete, mīlestība ..., tas viss arī atspoguļosies izpildītajā programmā. Sākot ar 50. gadu naivo romantismu un idilli līdz mūsdienu sievietei un mīlestības standartiem. Mūzikas stilistika – no svinga ēras līdz Latīņamerikas un Brazīlijas ritmiem, īpašu nozīmi veltot latviešu sentimentam. Saksofonu sekcijas mūziķi muzicēs uz flautām, klarnetēm, basklarneti un pat uz alta flautas. Ventspils Big Band, kamerkoris Ventspils un kamerorķestris Ventspils ir ļoti netipisks salikums, tādēļ īpaši šim notikumam tiek rakstītas oriģinālaranžijas. Esmu lepns, ka pašu spēkiem varam gan muzikāli radīt, gan tehniski realizēt šādu ekskluzīvu pasākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: