10. maijā Ventspilī notiks Latvijas Modes palātas rīkotais modes festivāls Riga Fashion Mood. Tas ir Latvijā košākais un prestižākais modes notikums. Tāpat kā pagājušajā pavasarī, arī šajā gadā par pasākuma norises vietu ir izvēlēta Ventspils. Šoreiz modes skatēs būs apskatāmas vairāk kā 15 kolekcijas. Riga Fashion Mood apmeklētājiem būs arī iespēja aplūkot izstādi Latvijas dizains Latvijai.

Modes skatēs tiks izrādītas Latvijas vadošo un jauno dizaineru aktuālās kolekcijas, kas papildinātas ar izsmalcinātiem tērpiem svinīgiem brīžiem. Dalībnieku sastāvs pārstāvēs dažādus modes stilus un raksturus, reprezentējot Latvijas modes dažādību.


Modes festivāls Riga Fashion Mood tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas. Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā.

Trīs jautājumi Latvijas Modes palātas vadītājai Ditai Danosai.

Modes festivāls norisināsies jau otro gadu, jums bija iespēja novērtēt mūspuses iedzīvotāju stilu – kāds tas ir?

– Ventspilnieki mūs pērn ļoti silti uzņēma. Tas bija arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mēs izvēlējāmies atgriezties. Kas attiecas uz pašiem ventspilniekiem, viņi festivālu uztvēra kā tādu īpašu notikumu, svētkus, un tāpēc visi bija gaumīgi un skaisti sapucējušies. Vēl vairāk priecē tas, ka mums bija ļoti labi rādītāji tieši pārdošanā. Ventspilnieces labprāt papildināja savu garderobi ar kādu Latvijas modes mākslinieka darinājumu. Tāpēc ceram, ka šoreiz redzēsim jau daudz vairāk apmeklētāju, kuri izvēlējušies Latvijas modi.

Ko mums šogad sagaidīt no mazajiem modes svētkiem?

– Noteikti dažādību. Mēs pārstāvam ļoti daudz dažādu zīmolu, kurus atvedīsim arī 10. maijā uz Ventspili. Būs daži jaunumi, piemēram, Baiba Ladiga, kas tikai pirms nedēļas ir atgriezusies no Ķīnas. Būs arī pāris jauno zīmolu pieteikumu, protams, arī pieredzējušie un sevi apliecinājušie modes mākslinieki, kā Keita, Aleksandrs Pavlovs, Natālija Jansone. Tātad – būs daudz dažādas modes.

Kā jūs raksturotu Latvijā radīto modi?

– Vispārējais Latvijas Modes palātas uzstādījums un koncepts, ko esam izvēlējušies, – tā viennozīmīgi ir oriģinalitāte. Modes palāta cenšas parādīt Latvijas modes kopumu un dažādību, ar mērķi, lai katrs atrastu sev piemērotāko stilu. Bet ja jautā vispārēji, kas ir tas kopīgais, tad tas ir tāds jauks sajaukums jeb mikss – klasiskais piegriezums, kas tiek papildināts ar interesantām detaļām vai aksesuāriem. Svarīgi padarīt ansambli atšķirīgu. Un to ir atzinuši arī ārvalstu modes industrijas pārstāvji. Tā īsumā varētu teikt, ka Latvijas mode ir mikss starp austrumiem un rietumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: