Ventspils Augstskola aktīvi strādā ne tikai pie pašmāju studentu piesaistes, bet arī pie ārvalstu studentu piesaistes jaunajam mācību gadam.

Kā uzsver Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs, tas, ka Latvijā samazinās vidusskolu absolventu skaits nenozīmē, ka reflekantu skaits augstskolā var samazināties, jo visā pasaulē pēc statistikas datiem vidusskolas absolvē aizvien vairāk jauniešu, līdz ar to ir jāstrādā arī pie ārvalstu studentu piesaistes, ko aktīvi dara Ventspils Augstskolas pārstāvji.

 

No 8. – 13. aprīlim Ventspils Augstskolas speciāliste ārējos sakaros Liene Liepiņa viesojās Kazahstānā, kur piedalījās izglītības izstādē, tikās ar vidusskolēniem un viņu vecākiem skolās, kā arī uzstājās ar vieslekciju Kazahu Britu tehniskajā universitātē (Kazakh British Technical University), kur tika pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas.

 

No 22. aprīļa līdz 8. maijam Latvijas augstskolu pārstāvji dosies uz Indiju, kur notiks aktīvs darbs izglītības izstādēs 6 Indijas pilsētās un potenciālo studentu eksaminēšana. Augstskolas pārstāve Līga Lange piedalīsies atvērto durvju dienās centrā Study in Latvia.

 

No 6. līdz 15. maijam turpināsies darbs Uzbekistānā, kur notiks potenciālo studentu eksaminēšana, kā arī tikšanās ar interesentiem. Tiks rīkotas atvērto durvju dienas Baltijas centrā Taškentā.

 

Speciāliste ārējo sakaru jautājumos uzsver, ka aizvien aktīvāk jādomā par ārvalstu studentu piesaisti un visefektīvākā ir tieši individuālā pieeja un tikšanās ar skolēniem, studentiem un viņu vecākiem, kā arī prezentācijas skolās, jo, kā tika noskaidrots Kazahstānā, tad vienkārši medijos izvietotā informācija vēlamo auditoriju uzrunā ļoti vāji un panākt vēlamo efektu ir grūti.

 

Šogad Ventspils Augstskolā studē 30 ārvalstu studentu no tādām valstīm kā Lietuva, Vācija, Spānija, Francija, Turcija, Kamerūna, Pakistāna, Indija. Ārvalstu studentu piesaiste iespējama, pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: