14. februārī plkst. 19.00 teātra namā „Jūras vārti” viesosies amerikāņu blūza dīva Andžela Brauna (Angela Brown), lai kopā ar grupu Latvian Blues Band priecētu mūzikas gardēžus.

Dziedātāja Andžela Brauna (Angela Brown) dzimusi Čikāgā (ASV). Savu muzikālo karjeru sākusi, izpildot gospeļa dziedājumus kopā ar skolas kori. Ar blūzu viņa pirmo reizi saskārās astoņdesmito gadu sākumā, mūziklā tēlojot pazīstamās blūza dziedātājas Ma Rainey biogrāfisku lomu. Iespaidojoties no tās, Andžela Brauna sāka uzstāties dažādos Čikāgas blūza klubos, kur guva neatkārtojamu pieredzi, dalot skatuvi ar tādiem māksliniekiem kā Blind John Davis, Pinetop Perkins, B.B. King, Georgie Fame u.c. Pirmie studijas ieraksti parādījās 1983. gadā, savukārt pirmo mūzika albumu māksliniece ierakstīja 1987. gadā.

 

Andželai Braunai ir spēcīga balss, kas piemērota, lai izpildītu dažādas mūsdienu blūza interpretācijas. Dziedātāja kļuvusi populāra arī ar savu atraktīvo skatuves darbību, ko blūza cienītāji arvien novērtē dažādos attiecīgā žanra mūzikas festivālos visā pasaulē.


Latvian Blues Band (LBB) ir viena no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām. Grupas mājvieta kopš 2000. gada ir Bites Blūza Klubs — vienīgais blūza klubs Rīgā un Baltijā, kur LBB uzstājušies ar neskaitāmiem blūza māksliniekiem: John Primer, Carlos Johnson, Bob Margolin, Carey Bell, Sugar Ray Norcia, Monster Mike Welch, Darrell Nulisch, Duke Robillard, Bruce Katz, Bryan Lee, Al Coplay, Phill Guy, Rico McFarland, Zora Young un daudzi citi. 2009. gadā LBB izcīnīja pārliecinošu uzvaru Vācijas pilsētā Eutin notiekošajā konkursā Baltic Blues Challenge un ieguva ceļazīmi uz 2010 International Blues Challenge finālu Memfisā, ASV, kuru jau vairāk kā gadsimta ceturksni katru gadu rīko pasaules blūza mūzikas jumtorganizācija The Blues Foundation. 2011. gada augustā LBB piedalījās vienā no Šveices lielākajiem festivāliem kā koncerta noslēdzēji, dalot skatuvi ar leģendāro grupu "Staus Quo".

 

Turpinājumā trīs jautājumi grupas Latvian Blues Band vokālistam un ģitāristam Jānim Bukovskim.

 

Kā aizsākās sadarbība ar amerikāņu blūza dīvu Andželu Braunu?

Latvian Blues Band jau izveidojusies sadarbība ar vairāk nekā 200 māksliniekiem. Ventspilī esam jau reiz spēlējuši. Bet ar Andželu iepazināmies Rīgā. Viņa sevi parādīja kā ļoti atraktīvu dziedātāju, un nolēmām veidot sadarbību.

 

Kā norisinās mēģinājumi, ņemot vērā, ka Brauna ir no ASV?

– Ļoti bieži ir tā, ka satiekamies, labākajā gadījumā, dienu pirms koncerta. Arī šis ir tāds gadījums. Taču pēc grupas 17 darbības gadiem, kad blūzs ir diendienā, neba esam pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Ir kaut kādas lietas, par kurām tev ir skaidrs, kā jādara. Visbiežāk sadarbības mākslinieki atsūta dziesmu listi, kuru mēs sagatavojam. Turklāt Ventspils būs vienīgā vieta, kur uzstāsimies ar Andželu.

 

Koncerts ieplānots Valentīndienā, vai programma būs sagatavota īpaši šiem svētkiem?

– Būs dzirdami dažādi skaņdarbi. Andžela Brauna ir ļoti, ļoti atraktīva un iznesīga māksliniece. Uzskatu, ka klausītājiem viņa ļoti ies pie sirds. Tie, kas būs pirmo reizi uz šāda veida koncertu, noteikti nebūs vīlušies. Tā būs iespēja iepazīt blūzu arī no otras puses – kā tādu interesantu mūzikas paveidu, kas negaidīti aizraus ikvienu. Ir tikai jāļaujas. Nereti bijis tā, ka cilvēki uzskata, ka blūzs tiem nepatīk, bet, redzot šovu vai noklausoties kādu skaņdarbu, veidojas pavisam cita attieksme. Patiesībā viss ir atkarīgs no tā, kas mūziku pasniedz. Šī būs tā īstā reize, lai iepazītu blūzu un dotos mājās ar jaunu pieredzi un emocijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: