3. augustā plkst. 21.30 Ostas ielas promenādē uzdzirkstīs dienvidu saule, enerģija un temperaments, jo uz skatuves kāps Ventspils Pilsētas svētku īpašie viesi - pasaulē plaši pazīstamā jamaikiešu regeja grupa „Inner Circle”.

Ventspilī izskanēs grupas klausītākās un pazīstamākās dziesmas „Bad Boys” un "Sweat (A La La La La Long)", kā arī citas aizraujošas kompozīcijas. „Inner Circle” fani un citi saulaino ritmu cienītāji varēs ne vien dungot līdzi un iemēģināt dejas soļus, bet arī dzīvajā redzēt regeja mūzikas leģendas - grupas dibinātājus brāļus Īanu un Rodžeru Levisus.

 

Grupa „Inner Circle” dibināta 1968. gadā. Septiņdesmitajos gados grupas solista Džeikoba Millera popularitāti regeja mūzikas pasaulē aizēnoja vien Boba Mārlija vārds. Grupas dziesmas „Bad Boys” un "Sweat (A La La La La Long)" pabijušas Lielbritānijas singlu topu 3. vietā un to ieraksti Eiropā pārdoti vairāk kā miljons eksemplāros. Savukārt, albums „Bad Boys” 1993. gadā ieguvis Grammy balvu kā „Labākais regeja albums”.

 

Jamaikiešu mūziķi piedalījusies pasaules lielākajos mūzikas festivālos, līdzās tādām mūzikas zvaigznēm kā Eltons Džons, Pīters Gabriels, Šaineda O'Konora un citas. Šobrīd grupa aktīvi koncertē, lai visā pasaulē popularizētu tradicionālo regeja mūziku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: