No 1.līdz 4.augustam Ventspils muzeja visās mājās valdīs svētkiem atbilstoša rosība.

Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17, 1.augustā un 4.augustā plkst.13 un 16 skanēs džeza klasika Jazz Nonet izpildījumā . Livonijas ordeņa pilī 3.augustā no plkst.12 līdz 15 atdzīvosies Hercogistes laiks. Un pilī, iespējams, kā reiz pirms 250 gadiem (1763.g. 5.augustā) iegriezīsies Visugaišais hercogs ar hercogieni Beningu. Katrā ziņā tiks darīts viss, lai ikviens justos tikpat gaidīts kā augstais viesis. Uz pils terases skanēs Antonio Vivaldi mūzika muzikālajā uzvedumā Ielūdz Antonio V.(plkst.12:00;13:00;14:00), kurā piedalīsies kori Venda un Mateuss, Mazā Prinča planētas audzēkņi un vasaras nometnes dalībnieki, kā arī orķestra stīgu grupa.

 

Pils pagalmā kopā ar Vivaldi Gadalaikiem mīsies gan kopā ar 18.gadsimtu ieceļojušo cepto kartupeļu smarža, gan garšvielas no neprātīgajām Kurzemes hercogistes laika izdevuma receptēm, gan bbfactory piedāvātie našķi un skaistumkopšanas vielas. Protams, pils teritorijā darbosies arī dažādu 18.gs. raksturīgu aksesuāru un praktisku lietu, piemēram, alvas pogu darbnīcas. Livonijas ordeņa pils ekspozīciju, kuras jaunākajā daļā vairākas telpas veltītas tieši hercogistes laikam, un, kurās tiks prezentēta jaunā muzejpedagoģiskā programma Es dzīvoju hercogistē, 3.augustā varēs apskatīt stundu ilgāk, līdz pat plkst.19.

 

Amatu mājā, Skolas ielā 3, 2.augustā un 3.augustā notiks tekstilmākslai veltīti notikumi, jo pirms 320.gadiem Ventspilī tiek apstiprinātas audēju šrāgas, kas skaidri nosaka audēju tiesības un pienākumus. Tieši šādā zīmē notiks III Amatniecības forums Audēju šrāgas, kura ietvaros 2.augustā plkst.14 tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijasTekstilmākslas nodaļas pasniedzēju un audzēkņu darbu izstāde, unsarunas un diskusijas par tekstila jomā nozīmīgo. 3.augustā no plkst.12-15 radošajās darbnīcās tiks piedāvāti dažādi tekstila apstrādes un radīšanas veidi- batikošana, celaines un prievītes aušana, adatas tinums u.c. Darbosies arī Sveču darbnīca un Senā klase.

 

Piejūras brīvdabas muzejs, Rinķa ielā 2, Pilsētas svētkus 1.augustā uzsāks ar igauņu tautas mūzikas ansambļu un dejotāju koncertu (Sudijad un Ehäht) pie Vējdzirnavām plkst.17. Seno Amatu diena tradicionāli notiks svētku pēdējā dienā 4.augustā, kurā tiks atvērts vēl karstais Kurzemes podnieku ceplis ar pazīstamo keramiķu Baibas un Eināra Dumpju dalību, tiks demonstrēti seni, bet neaizmirsti amati, piemēram, sviesta kulšana. Smiltiņu ģimene gādās par seno ēdienu degustācijām, podnieks virpos podus, taps milzum garš bānītis (noslēpums no kā!) un spēlēs Lustīgais Blūmīzeris. Turklāt, pievērsiet uzmanību tam, ka Mazbānītis 2.un 3.augustā kursēs ilgāk (skātīt muzejs.ventspils.lv)

 

Savā ziedošajā dārzā svētkos nesnauž arī rakstnieka Herberta Dorbes muzejs un 4.augustā plkst.14 gaidasavus cienītājus, lai kopīgi atklātuvirtuālu fotoizstādi Latvijas ainava, kurā skatāmas fotogrāfa Daiņa Rozentāla fotokolāžas ar Rūdolfa Liedaga dzeju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: